Tento týždeň varím už tretíkrát a chystám ho aj na nedeľný obed: 12 top receptov na kuracie mäsko v marináde – chutnejšie ste nejedli!

Nemusia to byť vždy len klasické rezne - prinášame vám 12 vynikajúcich tipov na marinované rezne, ktoré už nepotrebujú ani trojobal.

Nemusia to byť vždy len klasické rezne – prinášame vám 12 vynikajúcich tipov na marinované rezne, ktoré už nepotrebujú ani trojobal.

Kuracie kúsky na chrumkavo

Potrebujeme:

kuracie prsia – 500 g,

vajcia – 2 ks,

škrob 1 polievková lyžica,

horčica 1 polievková lyžica,

...

kurkuma, korenie na kuracie mäso – 1 \ 2 lyžičky,

rastlinný olej – 2 polievkové lyžice,

feferónka, čierne korenie, korenie, sezam, soľ.

Postup:

Vajcia zmiešame s kurkumou, bylinkami, korením, nakrájanú feferónku a vymiešame do hladka.

Pridajte horčicu, škrob, premiešajte.

Nalejte olej, soľ podľa chuti a omáčku premiešajte.

Nakrájané filé nakrájajte na porcie a dobre osoľte na oboch stranách.

Všetky kúsky mäsa ponorte do marinády a nechajte pôsobiť 2 hodiny.

Tip: Aby bolo mäso mäkké a šťavnaté, svieže, je najlepšie nechať mäso v marináde cez noc.

Zahrejte olej, rozložte na panvicu mäso a opečte na oboch stranách do zlatohneda.

Posypeme sezamom a nasekanými bylinkami.

Čínske kuriatko – fantasticky chrumkavé a chutné

Potrebujeme:

Kuracie rezne – 450 g
Sójová omáčka – 3 polievkové lyžice
Čierne korenie

Cestíčko:

Vajce – 1 ks
Voda – 2 lyžice
Kukuričný škrob – 5 lyžíc
Kurkuma – 2 lyžičky
Červená paprika podľa chuti

Omáčka:

Paradajková pasta – 3 lyžice
Voda – 50 ml
Cukor -2 lyžičky
Soľ, korenie – podľa chuti
Sójová omáčka – 1-2 lyžice
Sezamové semienka – 2 lyžice
1/4 citrónovej šťavy

Postup:

Na marinádu zmiešame všetky prísady a zamiešame do nej nakrájané kuracie kúsky. Môžeme nechať krátko marinovať, alebo nechať naložené pokojne aj cez noc.

Na cestíčko zmiešame všetky prísady a vymiešame jednotnú zmes, ktorú nalejeme na marinované kuracie kúsky. Premiešame a vyprážame na oleji dozlatista zo všetkých strán.

Na omáčku si v hrnci zmiešame všetky ingrediencie, privedieme do varu a nalejeme na vypražené kuracie kúsky. Môžeme podávať.

Kuracie nugetky v zemiakovom cestíčku

Potrebujeme:

Kuracie prsia (cca ½ kg),

2 lyžice worcestrovej omáčky,

2 lyžice sójovej omáčky,

1 mokka lyžička soli,

2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura,

2 väčšie strúčiky cesnaku,

2 polievkové lyžice oleja,

štipka mletého čierneho korenia,

olej na vyprážanie

zemiakové cestičko:

2 stredne veľké zemiaky,

1 vajíčko,

3 navŕšené lyžice polohrubej múky

Potrebujeme:

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky dáme do misy, pridáme omáčky mleté čierne korenie, soľ zmes korenia na pečené kurča, pretlačený cesnak olej premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky, pridáme vajíčko, múku, premiešame vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku. Premiešame, aby sa dostalo všade a postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja. Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte. Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice. Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru. K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti. Zemiaky: na troche oleja popražíme dosklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami. Môžeme dozdobiť kolieskami cibule.

Babičkina nedeľná minútka

Zmes na minútku:

1 hrnček hl. múky

1 lyžica domácej vegety

1 lyžička kari korenia

pol lyžičky mletého čierneho korenia

1 lyžička mletej papriky sladkej

kuracie mäso

olej na vyprážanie

Postup:

Zamiešame múku, vegetu, karí, korenie, papriku a vznikne vám z toho zmes. V nej obaľte rezne alebo kuracie prsia alebo akékoľvek mäso a opečte na panvici.

Kuracie kúsky v smotanovo-cesnakovom cestíčku

Potrebujeme:

2 stredne veľké kuracie prsia

Soľ

2 lyžice hladkej múky

Olej na vyprážanie

Na cestíčko:

2 veľké vajcia

1 lyžičku soli

3 strúčiky cesnaku

4 lyžice kyslej smotany

3 lyžice hladkej múky

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Osušíme papierovým servítkom a potom obalíme v múke.

Všetky prísady na cestíčko vymiešame tak, aby nám vznikla hladká plocha bez hrudiek. Obalíme všetky kuracie kúsky a opražíme v rozálenom oleji dozlatista.

Prebytočný olej odstránime papierovým servítkom.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Kuracie rezne v horčicovom cestíčku

Potrebujeme:

300 g kuracieho mäsa (prsia)

1 vajce

100 ml mlieka alebo smotany na varenie

2 lyžice horčice

3-4 strúčiky cesnaku

100 g hladkej múky

50 g jemne strúhaného eidamu

soľ, červená paprika, korenie a bylinky podľa chuti

olej

Voliteľné: strúhanka

Postup:

Mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa.

Z vajca, mlieka, horčice, múky, nastrúhaného syra a cesnaku vyšľaháme cestíčko (múku môžeme prisypať, keby sa nám zdalo príliš riedke), ktoré osolíme. Ak chcete prirpaviť len marinádu na mäso, vynechajte múku. Takéto mäsko je výborné na pečenie, grilovanie, alebo minútkovú úpravu na panvici.

Do cestíčka vložíme kúsky mäsa, starostlivo ich obalíme a necháme odstáť, aby mäso natiahlo soľ a najmä cesnak. Kúsky mäsa smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Pred smažením môžete mäso ešte obaliť v v strúhanke, ale nie je to potrebné. Mäsko chutí vynikajúco

Marinády na pečenie mäsa

Pivná marináda

Potrebujeme:

4 lyžice sójovej omáčky

100 ml medu

200 ml piva

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku červenej sladkej papriky

1 vetvičku rozmarínu

Postup:

Zmiešame a nalejeme na mäso. Necháme marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Potom stačí už len upiecť.

Pikantná marináda

Potrebujeme:

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

3 strúčiky cesnaku nakrájan= nadrobno

30 ml citrónovej šťavy

Soľ, pálivá červená paprika

Postup:

Cibuľu a cesnak zmiešame, pridáme soľ, korenie a citrónovú šťavu. Pridáme aj kúsky mäsa a necháme marinovať aspoň 6 hodín.

Vínová marináda

Potrebujeme:

400 ml červeného vína

8 lyžíc olivového oleja

1 vetvičku rozmarínu

Soľ, korenie a sušený tymián

Postup:

Všetky suroviny majú mať izbovú teplotu, len ich zmiešame a necháme v marináde marinovať mäso 30 minút.

Chilli marináda

Potrebujeme:

2 cibule

4 lyžice oleja

Soľ, chilli, papriku

2 bobkové listy

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme ostatné prísady a zmiešame s mäsom. Necháme marinovať aspoň 6 hodín.

Talianska marináda

Potrebujeme:

25 ml citrónovej šťavy

5 lyžíc olivového oleja

1 lyžičku cesnakového prášku

Soľ, zmes talianskeho korenia

Postup:

Na túto marinádu by malo byť mäsko nakrájané na plátky. Všetky prísady na marinádu zmiešame a prekladáme striedavo s plátkami mäska.

Exotická na štíhlu líniu

Potrebujeme:

1 grepfruit

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice medu

2 lyžice vínneho octu

200 ml vody

Postup:

Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme šťavu z grepfruitu a ďalšie prísady. Necháme marinovať 4 hodiny.

Extra chutná marináda

Expresná marináda na mäso

Potrebujeme:

2 vajcia

1 polievkovú lyžicu horčice

½ lyžice zemiakového škrobu

1 lyžicu slnečnicového oleja

1 lyžičku soli

2 lyžičky sezamových semienok

½ lyžičky červenej papriky

1/2 lyžičky čierneho korenia

Postup:

Príprava je skutočne jednoduchá, stačí zmiešať všetky prísady a potom do marinády pridať mäso. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke marinovať cez noc. Alebo marinádu pripravte ráno a popoludní sa môžete tešiť na perfektne ochutené mäso Mäso by sa malo marinovať minimálne 5-6 hodín.