12 najlepších jarných nátierok na chlebíky a slané chuťovky!

Najlepšie nátierky na obložené chlebíky alebo slané chuťovky. Vyskúšajte sviežu mrkvovú, chrenovú alebo krémovú vajíčkovú nátierku. Skutočne sa oplatí ochutnať každú jednu!

Najlepšie nátierky na obložené chlebíky alebo slané chuťovky. Vyskúšajte sviežu mrkvovú, chrenovú alebo krémovú vajíčkovú nátierku. Skutočne sa oplatí ochutnať každú jednu!

Najlepšia vajíčková nátierka

Najlepšia vajíčková pomazánka

Potrebujeme:

5 vajec

200 g kyslej smotany

1 a 1/2 lyžice horčice

1 lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Korenie podľa chuti

1 ks stredne veľkej cibule (voliteľné)

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčadlo na zemiaky (alebo nakrájame nadrobno), Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a vajcia. Dôkladne premiešame. Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady – napríklad zelenú cibuľku, kôpor či petržlenovú vňať.

Pomazánku vložíme do chladničky vychladiť na niekoľko hodín – ideálne na noc.

Podávame s čerstvým pečivom a zeleninou.

Ľahká zelerová nátierka

Potrebujeme:

1 koreň zeleru

3 lyžice majonézy

3 lyžice kyslej smtoany

3 vajcia uvarené natvrdo

½  jablka

Soľ a kroenie podľa chuti

Postup:

Zeler očistíme, umyjeme a prekrojíme na polovicu. Uvaríme v slanej vode domäkka. Uvarený zeler nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme strúhané jablko, majonézu, smotanu a nadrobno nakrájané vajcia.

Dochutíme soľou, korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Premiešame a vložíme minimálne na 30 minút do chladničky.

Papriková nátierka s ovčím syrom a rascou

Potrebujeme:

400 g ovčieho syra (môžeme nahradiť syrom cottage, alebo tvarohom)

1 veľkú červenú cibuľu

2-3 lyžičky najemno nasekaného petržlenu

1 lyžičku mletej rasce

100 g masla

3 lyžičky sladkej papriky

Postup:

Syr prepasírujeme cez sito, aby bol jemnejší a výsledok krémovejší.

Cibuľu nakrájame nadrobn. K syru primiešame zmäknuté maslo, cibuľu, rascu, petržlenovú vňať aj papriku. Vymiesime hladkú nátierku, ktorú môžeme podávať okamžite, alebo odložiť do chladničky a podávať neskôr.

Výborná mrkvová nátierka

Potrebujeme:

3-4 ks mrkvy

1 cibuľu

4 lyžice majonézy

1 lyžičku cukru

Soľ, mleté čierne korenie

Zväzok zelenej cibuľky

Postup:

Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zelenú cibuľku, majonézu a ochutíme cukrom, soľou a koreninami.

Tvarohová s chrenom

Potrebujeme:

250 g jemného tvarohu

2 lyžice kyslej smotany

4 vajcia uvarené natvrdo

2 lyžice chrenu

Pažítku a zelenú cibuľku

Mletú rascu, soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Tvaroh zmiešame s nastrúhanými vajíčkami, smotanou, nadrobo nasekanou pažítkou, zelenou cibuľkou a chrenom. Ochutíme rascou, soľou a čiernym korením.

Šunková nátierka

Dobrá pomazánka na chlebík!

Potrebujeme:

3 vajcia uvarené natvrdo

150 g šunky nakrájanej na kocky alebo slížiky

5 trojuholníčkov taveného syra (môžeme použiť smotanový syr alebo tvaroh)

50 g strúhaného syra

2 lyžice majonézy

1 cibuľku nakrájanú nadrobno (môže byť aj šalotka)

1-2 lyžice horčice

Nadrobno nakrájaná vňať

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Všetko zmiešame v miske a môžeme podávať. Je to jednoduché, rýchle a veľmi chutné!

Nátierka s medvedím cesnakom

Vajíčková pomazánka s medvedím cesnakom

Potrebujeme:

200 g pomazánkového masla

4 vajcia

3 lyžice kyslej smotany alebo majonézy

Zväzok lístkov medvedieho censaku

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame. Pridáme pomazánkové maslo, smotanu a nesekaný cesnak. Premiešame a dochutíme soľou a korením.

Podávame s čerstvým pečivom.

Lahodná bylinková nátierka

Lahodná bylinková pomazánka

Potrebujeme:

1 nízkotučný syr Cottage

3 lyžice jemného tvarovu

1 strúčik cesnaku

Nasekaný kôpor

Nasekanú pažitku

Soľ

Korenie

Postup:

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme a môžeme natierať na chlieb.

Špenátovo-bryndzová nátierka

Špenátovo-bryndzová pomazánka

Potrebujeme:

250 g čerstvých špenátových listov

500 g bryndze

100 ml olivového oleja

Soľ

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a potom spolu s ostatnými prísadami vložíme do mixéra. Rozmixujeme a môžeme servírovať.

Potrebujeme:

250 g čerstvých špenátových listov

500 g bryndze

100 ml olivového oleja

Soľ

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a potom spolu s ostatnými prísadami vložíme do mixéra. Rozmixujeme a môžeme servírovať.

Tuniaková pomazánka s pažítkou

Potrebujeme:

1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave

2 vajcia uvarené natvrdo

2 lyžice majonézy

Špeku soli a čierneho mletého korenia

Zväzok najemno ansekanej pažítky

½ cibule nakrájanej nadrobno

Postup:

Tuniaka scedíme zo šťavy a šľahačom premiešame s ostatnými ingredienciami okrem pažítky a majonézy. Nakoniec primiešame majonézu, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme pažítkou.

Tvarohová pomazánka

59050275_395c7218559d65_full

Potrebujeme:

250 g jemného tvarohu

1 lyžicu masla

1 a ½ lyžičky sladkej papriky

Zväzok zelenej cibuľky nakrájanej nadrobno

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Tvaroh zmiešame s maslom a paprikou. Nakoniec do primiešame zelenú cibuľku a môžeme podávať. Dochutíme soľou a korením.

Reďkovková nátierka

radish-salmon-spread

Potrebujeme:

100 g reďkovkiek

150 g majonézy

150 g bieleho jogurtu

1 lyžičku citrónovej šťavy

Trochu cukru

Soľ a korenie podľa chuti

Petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Reďkovky umyjeme a nakrájame alebo nastrúhame na strúhadle. Majonézu zmiešame s jogurtom, pridáme reďkovku a dochutíme soľou, cukrom, korením a citrónovou šťavou.