Kuracie mäso sa dá variť rôznymi spôsobmi.
Ponúkame ďalší chutný a ľahký recept.
Potrebujeme:
kuracie prsné rezne – 2 ks
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
syr – 150 g
cesnak – 2 – 3 strúčiky
kôpor podľa chuti
korenie a soľ
Kyslú smotanu (1 téglik) alebo majonézu
olej
Postup:
Mäso nakrájajte na 4 kúsky a na oboch stranách dobre naklepte.
Na náplň zmiešajte kyslú smotanu s kôprom a pretlačeným cesnakom.
Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Mäso ochuťte soľou a korením.
Mäso natrite z jednej strany touto omáčkou.
Syr nastrúhajte na veľkom strúhadle a nasypte na omáčku.
Potom prikryte druhým kúskom mäsa – opäť ochuťte soľou, korením a potrite omáčkou.
Formu na pečenie vymažte olejom, mäso uložte do nej mäso a opäť posypte syrom.
Formu zakryte fóliou.
Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 20 minút.
Do syra môžete pridať aj kúsky ananásu – mäso bude potom šťavnatejšie a chutnejšie.
Prípadne môžete použiť čerstvé huby.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)