Ak máte v pláne na večeru pripraviť morčacie alebo kuracie mäso, naučte sa vynikajúcu a jednoduchú marinádu, ktorej príprava trvá len 5 minút. Mäsko skvele ochutí a bude vďaka nej krásne šťavnaté a úžasne chutné.
Potrebujeme:
1 – 1, 5 kg kuracieho alebo morčacieho mäsa
Marináda:
2 šálky sladkej smotany
20 g strúhanej citrónovej kôry
Zväzok kôpru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Mäso umyjeme, očistíme a vložíme do hlbšej misy. Zalejeme smotanou, pridáme kôru, nasekaný kôpor, soľ a korenie. Vložíme do chladničky a necháme marinovať. Ideálne je marinádu pripraviť ráno, pred odchodom do práce a nechať marinovať 6-8 hodín. V prípade časovej núdze postačí aj 1 hodina.
Mäso preložíme do pekáča vymasteného trochou oleja alebo vystlaného papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 minút pri teplote 200 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)