Výborné jedlo len zo 4 surovín – naplniť, zatočiť a o pár minút môžete podávať. Fantasticky chutné a veľmi rýchlo pripravené jedlo, na ktoré vám treba len 4 prísady.
Potrebujeme:
600 g bravčového karé
Klobása (1-2 kusy)
Kyslá kapusta
2 ks cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Horčica
Postup:
Mäsko si naklepeme a nasolíme. Na každý kúsok uložíme kôpku kapusty a 1/8 klobásky (Prekrojíme na štvrtinky a každú ešte prekrojíme na polovicu). Zrolujeme, upevníme nitkou.
Druhá verzia je len s horčicou a klobáskou, prípadne cibuľkou. Plátky potrieme horčicou, uložíme kúsok klobásky, cibule, zabalíme a upevníme nitkou. Náplň môžete zvoliť podľa prísad, ktoré máte doma.
Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na masti a sprudka opražíme rolky, zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo. Podliala som vodou a dusila približne 40 minút-1 hodinku. Rolky môžete prípadne aj piecť pod alobalom. Dá sa to pripraviť oboma spôsobmi.
Nakoniec zvyknem šťavu zahustiť 1 šálkou vodou, v ktorej si rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a sladkú papriku.
Podávame so zemiakmi.
Uložíme do misy a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor Evka Cíbiková