Ľahká večera zo šťavnatej cukety, ktorá zasýti ale nezaťaží váš organizmus ako klasické vyprážané placky. Recept, ktorý vám prinášame obsahuje múku, no pre ešte dietnejšiu verziu môžete použiť ovsené vločky, ktoré na chvíľku namočíte do teplej vody. Obe verzie sú vynikajúce. :-)
Potrebujeme:
2 vajcia
1 cuketu
2-3 strúčky cesnaku
Sušenú majoránku
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mleté čierne korenie
4 lyžice múky
Postup:
Cuketu očistíme a nastrúhame nahrubo. Vložíme do misky, pridáme vajcia, múku, prelisovaný cesnak, majoránku, soľ a korenie. Všetky ingrediencie poriadne premiešame.
Z hmoty vytvarujeme jedotlivé placky hrubé približne 2 cm (pri tvarovaní placiek je potrebné vytlačiť prebytočonú vodu, pretože cuketa pustí veľké množstvo šťavy). Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby mali medzi sebou dostatočný odstup.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút pri teplote 180 stupňov.
Necháme chvíľku vychladnúť a podávame s čerstvou zeleninou, ako prílohu k mäsu alebo s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)