Naučte sa, ako pripraviť luxusnú zrkadlovú polevu v akejkoľvek farbe, aká sa vám páči. Je to jednoduché a vyzerá to nádherne.
Potrebujeme ( toto je polovičná dávka na menšiu tortu):
2 lyžice želatíny
1 dcl vody
2 šálky bielej čokolády
1 a ½ šálky cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálka vody
2/3 šálky kondenzovaného mlieka
Potravinárska farba
Ak chcete tmavú polevu použite tmavú čokoládu a poprípade ešte kakao
Postup:
Do želatíny nalejeme studenú vodu, rozmiešame a necháme napučať.
Do kastrólika nalejeme vodu, kryštálový cukor a kondenzované mlieko – necháme prevariť. Zložíme z plameňa a do horúcej masy pridáme želatínu, rozpustíme miešaním. Potom do stále horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme.
Zafarbíme potravinárskym farbivom na farbu, ktorú chceme a keď poleva vychladne (odporúča sa telota 35 stupňov, ale niektorí cukrári odporúčajú teplotu okolo 29 stupňov) a nalejeme na povrch torty. Poleva, ktorú neminiete sa dá skladovať v chladničke po dobu 2-3 týždňov.