Obyčajná roláda v jedinečnom prevedení. Nikdy by nám nepadlo, že sa dá pripraviť aj takto. Šikovný muž vám predvedie, ako premeniť obyčajné jedlo na ozdobu každého slávnostného stola.
Potrebujeme:
1 plát rozvaľkaného cesta na pizzu alebo lístkového cesta
150 g mäkkého syra (ricotta, prípadne pomazánkové maslo či smotanový syr)
15 g nasekaného kôpru
50 ml sladkej smotany
120 g údeného lososa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
(Suroviny môžete obmieňať podľa chuti)
Postup:
Syr, smotanu a kôpor zmiešame a natrieme na cesto. Potom uložíme plátky lososa a zrolujeme.
Roládu rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice.
Začneme zapletať ako vrkoč a konce spojíme – vytvoríme tvar venca. Podľa veľkosti cesta môžeme vyrobiť väčšie alebo menšie vence.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pre teplote 180 stupňov 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: lebenschmecker
Lístkové cesto, roláda a nožnice!
Potrebujeme:
1 plát lístkového cesta
Kyslú smotanu
Plátky šunky
Zelené bylinky
Pár plátkov taveného syra
Postup:
Plát cesta natrieme kyslou smotanou a uložíme na ňu plátky šunky. Zrolujeme ako klasickú roládu, ale tým to rozhodne nekončí. Cesto zvrchu nastriháme (neprestrihneme celkom) a jednotlivé diele začneme vytáčať smerom von – striedavo na pravú a na ľavú stranu.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12 minút.
Upečenú roládu vyberieme. Na panvici rozpustíme niekoľko plátkov taveného toastového syra a keď sa rozpustí, jednoducho nalejeme cez rolku.
Môžeme si pochutnávať! :-)