Zemiakové lupienky sú slanou závislosťou mnohých z nás a ako to už býva, keď raz otvoríme balíček, skončíme až vtedy, keď je celkom prázdny. Samozrejme, táto chrumkavá pochúťka nie je pre naše zdravie prospešná, ale povedzme si pravdu, odolať jej je niekedy doslova nemožné. Keďže aj my patríme k milovníkom chrumkavých chipsov, prinášame vám skvelý recept na ich domácu prípravu bez tuku a smaženia, len pomocou mikrovlnky.
Potrebujeme:
2 ks väčších zemiakov
½ lyžičky sušeného cesnaku
Olivový olej
Korenie (podľa chuti)
Postup:
Zemiaky si nakrájame na tenké plátky pomocou strúhadla. Nemusíme ich okrajovať, stačí len dôkladne opláchnuť pod tečúcou vodou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Plátky zemiakov osušíme utierkou, rozložíme na tanier a pokvapkáme olejom.
Posypeme cesnakom a korením podľa chuti.
Ochutené plátky vložíme do mikrovlnky na 2-3 minúty (mikrovlnku nastavíme na najvyšší stupeň). Doba ich prípravy však závisí od veľkosti plátkov ako aj od výkonnosti mikrovlnky.
Po uplynutí času všetky plátky otočíme a vložíme do mikrovlnky na ďalšie 2-3 minúty. Chipsy sú hotové vtedy, keď sú zlatisté a na okrajoch chrumkavé.
Hotové chipsy necháme vychladnúť a rovnakým spôsobom pripravíme aj zvyšné lupienky.
Podávame s omáčkami podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: onegoodthingbyjillee