Perfektné tipy na nedeľný obed, ktoré pripravíte z kuracích prsných rezňov, ale bez vyprážania a obaľovania. Stačí len rozkrojiť, naplniť a upiecť v rúre – chuť je vynikajúca.
Kuracie rezne plnené cesnakovou zmesou
Potrebujeme:
- 2 ks. kuracie prsia
- soľ
- 1/2 lyžičky korenia na kuracie mäso
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
náplň:
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka soli a korenia
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
- 4-5 húb
- 2 lyžice nastrúhaného syra
- hrsť špenátu
Na obaľovanie:
- 100 ml mlieka
- 2 lyžice strúhanky
- 2 polievkové lyžice sezamových semien
Postup:
S ostrým nožom, prerežeme každé kus kuracích pŕs tak, aby mohli byť naplnené a ochutíme ich soľou a korením. V miske premiešajte nasekané huby, pretlačený cesnak, kyslú smotanu, korenie a špenát. Umiestnite náplň na každé prsia a potom prsia prilepte s náplňou vo vnútri. Kuracie vrecká plnené šampiňónmi a syrom. Upevníme ich malými špáradlami, aby sme udržali plnku vo vnútri. Posypeme korením na kuracie mäso.
Naplnené kuracie prsia najprv namočíme do mlieka. Potom dáme do sypkej zmesi (sezam a strúhanka). Vyprážame pod pokrievkou na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista – dosmažíme bez pokrievky. Ak sa obávate, že môžu byť surové v strede alebo ich chcete pripraviť bez tuku, potom ich jednoducho preložte ešte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte na 15-20 minút do rúry pri teplote 190 ° C.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kuracie loďky
Potrebujeme:
5 ks kuracích pŕs
125 g taveného alebo smotanového syra
100-150 g čerstvého špenátu
Soľ a čierne mleté korenie
Olej
1-2 ks paradajok nakrájaných na kolieska
Postup:
Špenát umyjeme a vložíme do vriacej vody, povaríme len 1-2 minúty, potom okamžite scedíme a hneď ochladíme studenou vodou. Po ochladení vymačkáme zo špenátu vodu, premiešame so syrom a ochutíme soľou a korením.
Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Osolíme a na vrchu urobíme hlbší zárez – vznikne nám akési vrecko, do ktorého navrstvíme syrovú náplň. Prikryjeme 1-3 plátkami paradajok.
Preložíme na plech vymastený olejom a každý kúsok pokvapkáme trochou olivového oleja. Na vrch môžeme uložiť 1 vetvičku byliniek.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov 25-30 stupňov.
Podávame so šalátom alebo prílohou podľa chuti.
Závitky na horčici, plnené syrom!
Potrebujeme:
2 kusy kuracích pŕs
Horčicu celú (korenie)
Olivový olej
Citrónovú šťavu
Sójovú omáčku
Horčicu plnotučnú
Tvrdý syr nakrájaný na plátky
Postup:
Kuracie prsia si prekrojíme na polovice a každú naklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok potrieme trochou horčice a vložíme do stredu kúsok syra, zabalíme. Preložíme na plech vystlaný alobalom.
Horčicu zmiešame s olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy, trochou sójovej omáčky a takto pripravenou marinádou potrieme každú rolku. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
Kuracie kapsy
Fantastické kuracie kapsy plnené syrom a špenátom, zabalené v lístkovom ceste. Recept je od Poľskej blogerky Izabela Furmańczyk.
zdroj: impresjasmaku
Potrebujeme:
6 ks kuracích pŕs
1 bal. mrazeného špenátu
3 pláty chladeného lístkového cesta
2-3 lyžice kyslej smotany
6 plátkov tvrdého syra
4 strúčiky cesnaku
1 lyžicu masla
Soľ, čierne korenie, štipku muškátového orieška
1 vajce na potretie
Postup:
Mrazený špenát opražíme na masle a necháme na panvici, kým sa neodparí voda. Pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením. Premiešame, restujeme všetko spolu asi 2 minúty a nakoniec pridáme smotanu – premiešame a zložíme z plameňa.
Umyté kuracie prsia narežeme tak, aby nám vznikla „kapsa“ na plnenie. Do vnútra navrstvíme špenátovú náplň a jeden kúsok syra. Potom mäso osolíme podľa chuti (môžeme pridať aj ľubovolné korenie).
Každý kúsok lístkového cesta rozdelíme na 2 časti – vznikne nám tak 6 kúskov. Každý si po stranách narežeme na pásiky. Do stredu uložíme 1 kúsok plneného kuracie mäsa a cez mäso začneme prekladať jednotlivé pásiky tak, aby bolo mäso celkom prekryté.
zdroj: impresjasmaku
Keď máme zabalené všetky kúsky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
zdroj: impresjasmaku
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.
zdroj: impresjasmaku
Labužnícke kuracie kapsy
Potrebujeme:
3 ks kuracích pŕs
6 plátkov šunky
6 kúskov syra nova
Ja som pridala aj pár lístkov čerstvého špenátu, ale to je už na vás
1 bal. šľahačky
2 lyžice worcesterskej omáčky
Postup:
Kuracie prsia rozkrojíme každé na dva tenšie plátky a rozklepeme.
Na každý plátok uložíme plátok šunky a kúskov syra niva. Potom zavinieme – môžeme normálne zrolovať, ja balím ako balíčky a upevním niťou– normálne zbalím šnúrkou. Uložíme na plech a zalejeme šľahačkou zmiešanou s worcesterskou omáčkou. Zľahka osolíme, okoreníme (nie príliš aj niva aj omáčka sú slané).
Vložíme do rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme 30-40 minút.
Kuracia lahôdka v slanine
Potrebujeme:
4 celé kuracie prsia
300 g feta syr
Plátky slaniny
Na omáčku (voliteľné):
1 šálka kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
pažitka
Postup:
Kuracie prsia sa umyjú a narežú pozdĺžne, aby vznikla kapsa. Do kapsy vložíme plátky syra feta a posypeme soľou a korením. Teraz každý kúsok mäsa zabalíme do plátkov slaniny.
zdroj: fincsa-nindzsa
Predhejeme rúru, nastavíme ju na funkciu gril. Mäso vložíme na plech, prikryjeme fóliou a vo vyhriatej rúre necháme 5 minút, potom 25-30 minút bez fólie, aby sa dobre opekalo. Nemusíte podlievať vodou, pretože mäso pustí šťavu.
zdroj: fincsa-nindzsa
Kým je mäso opečené, roztlačíme cesnak, primiešame kyslú smotanu, nakrájame natenko pažítku a všetko dobre premiešame, ochutíme soľou a korením.
Mäsko podávame s touto omáčkou a čerstvým šalátom.
Šťavnaté kuracie rezne plnené šunkou a syrom bez vyprážania
zdroj: https://blog.giallozafferano.it
Potrebujeme:
500 g kuracích prsných rezňov
4 plátky šunky
4 plátky mozzarelly
1 pohár mlieka
2 vajcia
Hladkú múku
Strúhanku
2 lyžice kukuričnej múky
Olej a soľ
Postup:
Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením, zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.
Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.
Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.
Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.
Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.