Vynikajúce jedlo ktoré zasýti a na jeho prípravu nepotrebujete žiadne mäso.
Prekvapte svojich hostí touto originálnou pochúťkou :)
Potrebujeme:
500 g surových zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 – 120 g bravčovej masti s oškvarkami
2 ks cibule
2 – 3 strúčiky cesnaku
1ČL krupice
Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
bobkový list podľa chuti
1 m jedlých čriev (kúpite v mäsiarskych potrebách)
Postup:
Ošúpte si zemiaky, aj cibuľu.
Zemiaky nakrájajte na malé kocky a zalejeme vodou.
Cibuľku si nakrájajte na drobno a osmažte na bravčovej masti do sklovita.
Pridajte oškvarky a zmiešajte s cibuľkou.
Zemiaky sceďte a pomeľte mlynčekom na mäso.
Pridajte k nim cibuľu s oškvarkami.
Osoľte, okoreňte, pridajte cesnak a krupicu.
Všetko dobre premiešajte a môžete začať plniť.
Ak nemáte stroj na plnenie, postačí vám aj plastová fľaša.
Použite 1,5 litrovú fľašu a hrdlo odrežte s dĺžkou 7-8 cm.
Na tej strane, kde sa fľaša uzatvára vrchnákom pripevnite potravinárskou niťou črevo, z druhej strany začnite plniť zemiakovou plnkou.
Naplnenú klobásku uviažte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrite rastlinným olejom a sójovou omáčkou a nechajte asi 10 minút stáť.
Pripravené klobásky pečte v rúre pri teplote 180 stupňov asi 40-50 minút.
Aby vám črievka nepraskli, treba ich asi 2-3 krát prepichnúť tenkou ihlou v intervale cca 10 minút.
TIP:
Ak si chcete urobiť zásoby, zemiakové klobásky sa dajú aj zmraziť.
Neskôr ich len vytiahnete, necháte rozmraziť, potriete olejom a sójovou omáčkou a môžete piecť.
Zdroj: tipichnyjkulinar.com