Toto jedlo je výborné a môžete ho pripraviť v dvoch verziách – bezmäsitej a s mäskom.
Je len na vás, akú verziu zvolíte.
Stačí, ak jednoducho pridáte alebo vynecháte slaninku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
5 – 6 zemiakov
voliteľné 100 – 120 g slaniny – môžete úplne vynechať a prirpaviť úplne bezmäsitú verziu
200 g tvrdého syra
1 polievková lyžica kyslej smotany
rastlinný olej, petržlen, čierne korenie, soľ podľa chuti
ďalej: múka, vajcia, strúhanka
200 g kyslej smotany
2-3 strúčiky cesnaku
Postup:
Zemiaky ošúpeme a uvaríme do mäkka, roztlačíme na homogénnu hmotu.
Ak robíte verziu so slaninkou, jemne ju nakrájajte nožom.
Jemne nakrájajte petržlen.
Pridajte nakrájanú slaninu (ak ju používate), petržlen a kyslú smotanu v zemiakoch.
Soľ, korenie a dobre premiešajte.
Teraz syr nakrájajte na pásy dlhé 5-6 centimetrov.
Vytvorte placky zo zemiakovej masy, dajte pásik syra do stredu a zviňte tak, aby bol syr uprostred.
Výsledné rolky najskôr obaľte v hladkej múke.
Potom ponorte do rozšľahaného vajca.
A nakoniec obaľte v strúhanke.
Teraz vysmažte tyčinky v horúcom oleji.
Zostáva pripraviť omáčku.
Zmiešajte kyslú smotanu, zvyšky nasekanej petržlenovej vňaťi, nasekaný cesnak, soľ a korenie.
Nezabudnite na soľ a dobre premiešajte.
Dobrú chuť!
Taká krásna krása si zaslúži byť aspoň raz pri vašom jedálenskom stole.
Uistite sa, že sa pripravte, a okamžite pochopiť, prečo tento lahodný jedlo je tak populárny po celom svete, aj keď v rôznych variantoch.