Výborné cesto na bezkonkurenčnú pizzu.
S cestom z vrecka sa vynikajúco pracuje, je veľmi vláčne a vydrží vám v chladničke aj týždeň.
Ak chcete, môžete ho dať pokojne aj zmraziť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
1 kg hladkej múky
1 kocka droždia
500 ml vlažnej vody
2 PL panenského olivového oleja
štipka soli.
Okrem toho:
500 ml paradajkového pretlaku
mozarella
oregano, soľ, cukor
Postup:
Vo vlažnej vode si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 2 PL oleja.
Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a tekutú zmes nalejeme do 1 kg hladkej múky.
Vymiesime cesto (s cestom sa perfektne pracuje, vôbec sa nelepí), ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky.
Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uzavrieme.
Skôr než chceme pizzu piecť, je potrebné dať cesto aspoň 12 h do chladničky (cesto v chladničke zväčší svoj objem, takže nechajte v sáčku trocha miesta navyše.
V chladničke vydrží aj týždeň).
Cesto je možné odložiť na neskoršie časy do mrazáku a večer pred použitím vybrať na rozmrazenie do chladničky.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu.
Z pretlaku, cca 2-3 ČL cukru a asi pol ČL soli si pripravíme paradajkovú zmes, ktorú natrieme na cesto s tým, že okraje necháme voľné.
Obložíme plátkami mozarelly a oreganom.
A dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 12 minút na maxime.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)