Úžasná pizza zo sáčku: Takúto vám nespravia ani v drahej pizzerii – v chladničke vydrží aj týždeň!

[mashshare]

Výborné cesto na bezkonkurenčnú pizzu.

 

 

S cestom z vrecka sa vynikajúco pracuje, je veľmi vláčne a vydrží vám v chladničke aj týždeň.

Ak chcete, môžete ho dať pokojne aj zmraziť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

1 kg hladkej múky

1 kocka droždia

500 ml vlažnej vody

2 PL panenského olivového oleja

štipka soli.

Okrem toho:

 

 

500 ml paradajkového pretlaku

mozarella

oregano, soľ, cukor

Postup:

Vo vlažnej vode si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 2 PL oleja.

 

 

Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a tekutú zmes nalejeme do 1 kg hladkej múky.

Vymiesime cesto (s cestom sa perfektne pracuje, vôbec sa nelepí), ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky.

Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uzavrieme.

 

 

 

Skôr než chceme pizzu piecť, je potrebné dať cesto aspoň 12 h do chladničky (cesto v chladničke zväčší svoj objem, takže nechajte v sáčku trocha miesta navyše.

V chladničke vydrží aj týždeň).

Cesto je možné odložiť na neskoršie časy do mrazáku a večer pred použitím vybrať na rozmrazenie do chladničky.

 

 

Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu.

Z pretlaku, cca 2-3 ČL cukru a asi pol ČL soli si pripravíme paradajkovú zmes, ktorú natrieme na cesto s tým, že okraje necháme voľné.

Obložíme plátkami mozarelly a oreganom.

 

 

A dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 12 minút na maxime.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes