Máte náhodou nadmernú kyslú smotanu a kefír?
Z týchto dvoch základných produktov môžete vyrobiť exkluzívny syr na tú najlepšiu syrovú nátierku pre vašich hostí.
Chutí naozaj nezameniteľne, u nás všetci zisťovali, kde som takúto dobrotu kúpila.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je to úplne jednoduché, stačí sa len držať tohoto receptu!
Potrebujeme:
Kyslá smotana – 500 g
Kefír – 500 ml
Soľ – 1 lyžička
Ďalej:
Uhorka – 2 ks
Kôpor – 1/2 zväzku
Korenie – 1/4 lyžičky
Cesnak – 2 strúčiky
Olivový olej – 2 lyžice
Príprava krok za krokom:
Zmiešajte kefír s kyslou smotanou a soľou.
Zmes preložte na gázu (používame gázu preloženú na 4 vrstvy).
Suspenziu nechajte 1-2 hodiny odstáť, aby prebytočná tekutina mohla odtiecť.
Preneste gázu na cedník.
Zaťažte a dajte do chladničky na 1-2 dni.
Nezabudnite, že prebytočnú tekutinu môžete použiť napríklad pri príprave cesta.
K výslednej hmote pridajte nastrúhanú uhorku, nakrájanú kôprom, cesnak, korenie a olivový olej.
Dobre premiešajte.
Verte, že z tejto zmesi vznikne jedna fantasticky chutná syrová nátierka na chlebíky a jednohubky.
Môžete ju pripraviť naozaj na desiatky úžasných spôsobov, tento ale odporúčame všetkými desiatimi.
Video: