Barbecue omáčka dodá vašej rodinnej grilovačke ten správny šmrnc. Typická jemne pikantá chuť a lákavá vôňa premení zeleninu či mäso na skutočné šťavnaté lahôdky. Hoci si takzvanú „BBQ“ omáčku môžete kúpiť takmer v každom obchode, kúzlo domácej výroby sa nedá ničím nahradiť.
Potrebujeme:
Olivový olej
1 cibuľu
2 srúčky cesnaku
Špetku drvenej chilly papričky
400 g konzervovaných rajčín
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80 g trstinového cukru
2 lyžice jablčného octu
2 lyžice worčestrovej omáčky
1 lyžicu hustého rajčinového pretlaku
Postup:
Na olivovom oleji osmažíme cibuľu a cesnak nakrájaný nadrobno. Pridáme chilly a opekáme 3 minútky. Pridáme konzervu krájaných rajčín, cukor, jablčný ocot, worčestrovú omáčku a pretlak. Zmes necháme na miernom plameni „bublať“ cca 30 minút, alebo kým nie je dostatočne hustá (správna konzistencia pripomína puding). Výslednú omáčku rozmixujeme (príp. dosolíme) a necháme vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)
foto: reprofoto foodnetwork