Fantastické domáce perníčky s lekvárom, v rumovej poleve.
Sú veľmi chutné a ostanú naozaj dlho mäkučké a lahodné.
Na Vianoce ich pečiem pre celú ulicu, sú naozaj vynikajúce.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept od Margarétky28.
Potrebujeme:
400 g múka hladká špeciál
160 g cukor práškový
1 lyžička (zarovnaná) sóda bikarbóna
1 bal. kypriaci prášok do perníka
1 lyžička korenie do medovníka
2 vajcia
120 g med
Citrónová kôra z 1 citróna
60 g maslo
Na dokončenie:
Cukor práškový
Rum
Postup:
Cesto pripravíme tak, že zmiešame všetky prísady.
Vypracujeme jednotné lepivé cesto.
Zabalíme ho do fólie a necháme do druhého dňa odpočívať v chladničke.
Odpočinuté cesto rozvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska s priemerom približne 3 cm.
Na každé koliesko navrstvíme trochu slivkového lekváru.
Zabalíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech ďalej od seba.
Pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút.
Upečené, ešte teplé namočíme do rumu.
Hneď potom do práškového cukru a znovu do rumu, necháme zaschnúť a máme hotovo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)