Výborný recept na nadýchaný perník, ktorý sa u nás doma pečie už roky.
Má veľký úspech a zakaždým zmizne do poslednej omrvinky.
Skúsila som veľa receptov, ale vždy sa vrátim len k tomuto!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
3/4 hrnčeka cukru + 1 lyžicu medu (ak nemáte med môžete dať 1 hrnček cukru)
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 vajíčko
1 kypriaci prášok do perníka
1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
podľa chuti môžeme pridať do cesta nesekané orechy
Ďalej:
Marmeláda na potretie
Čokoládová poleva na preliatie (čokoláda rozpustená s trochou oleja)
Postup:
Na začiatok chcem uviesť, že perník môžete piecť na klasickom veľkom plechu, alebo aj na menšom plechu alebo mise (napríklad aj v okrúhlej forme).
Treba však podľa toho upraviť čas pečenia, istota je skontrolovať perník špáradlom.
Ja pečiem na klasickom veľkom plechu asi 20 minút.
Zo všetkých surovín vymiešame cesto.
Cesto vylejeme na vymastený plech alebo na plech, vyložený papierom na pečenie.
Pečieme zhruba 20 minút na 170 stupňov, podľa rúry.
Hotový perník potrieme marmeládou, polejeme čokoládou a posypeme kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)