10-minútové medovníčky z hrnčeka: Fantasticky mäkučké ostanú aj bez jablka, zvládnete ich aj o polnoci!

[mashshare]

Mať dobrý recept na medovníčky, o tom sníva pred Vianocami každá gazdinka.

 

 

Niektoré ten svoj NAJ už našli, niektoré stále ešte hľadajú.

S týmto receptom viac hľadať nemusíte!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Hotové sú za 10 minút, mäkké hneď po upečení a ostanú mäkké až do Vianoc. Stihnete ich aj na poslednú chvíľu ;)

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

2 hrnčeky hladkej múky

1/2 hrnčeka práškového cukru

70 gramov masla

1/4 hrnčeku medu

 

 

1 vajce

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL perníkového korenia

Postup:

V hrnci si roztopíme maslo a pridáme med.

Zamiešame.

 

 

Vo väčšej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva.

Zmiešame aj s cukrom, vajíčkom a perníkovým korením.

Pridáme tekuté maslo s medom a vypracujeme hladké cesto.

 

 

Keď je cesto kompaktné a nelepí sa, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme.

Plech si vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň medovníčky.

Ak sa nám po upečení nechce medovníčky zdobiť polevou.

Poukladáme navrch kúsky vlašských orechov.

Pekne to vyzerá a ešte lepšie chutí.

 

 

Potrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 8-10 minút.

Ak ste nepoužili na zdobenie orechy, môžete ozdobiť bielou cukrovou polevou. Fantázii sa medze nekladú ;)

Najlepšia poleva na zdobenie medovníčkov

 

 

Chystáte sa zdobiť medovníčky? Ak potrebujete recept na tú najlepšiu polevu, s ktorou bude zdobenie hračka, práve ste ju našli :)

Jej autorkou je pani Jana Melas Pullmannová a okrem tejto polevy na zdobenie u nej nájdete aj veľa iných skvelých receptov.

Poleva perfektne drží a vďaka video postupu budete vždy vedieť, ako postupovať.

Všetko, čo potrebujete sú 3 prísady, ktoré určite nájdete doma.

 

 

screenshot youtube Jana Melas Pullmannová

Potrebujeme:

bielok

práškový cukor

Postup:

Na jeden bielok dáme 25-27 dkg práškového cukru. 

Ako prvé si rozšľaháme bielok (ručne, alebo mixérom).

Pridáme cez sitko pár kvapiek citrónovej šťavy.

Práškový cukor si treba preosiať, aby tam neboli hrudky.

Pridáme jednu lyžičku Solamylu a zašľaháme.

Potom postupne pridávame preosiaty cukor. Vymiešanú polevu najskôr vyskúšajte, či sa s ňou bude dobre písať.

 

 

screenshot youtube Jana Melas Pullmannová

Keby bola príliš hustá, zrieďte si ju citrónovou šťavou.

Ak by bola naopak riedka, pridáme ešte trochu cukru.

Videonávod

zdroj: Jana Melas Pullmannová

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes