Už nikdy nebudete váhať, čím pohostíte vaše návštevy: 11 tipov na rýchle domáce nátierky, ktoré chutia vynikajúco!

Domáca nátierka s pečivom je skvelou voľbou na pohostenie pre vašich hostí, alebo ako rýchla a chutná domáca večera či olovrant.

Domáca nátierka s pečivom je skvelou voľbou na pohostenie pre vašich hostí, alebo ako rýchla a chutná domáca večera či olovrant.

Rýchla nátierka z tresčej pečene

xmufywzrcii

Potrebujeme:

100 g tresčej pečene

3-4 vajcia uvarené natvrdo

1 črievko taveného syra

100 g strúhaného tvrdého syra

...

1 lyžicu majonézy

2 strúčiky cesnaku

Najemno nasekaný kôpor

Francúzsku bagetu

Postup:

Tresčiu pečeň roztlačíme vidličkou a zmiešame so strúhanými vajíčkami, obami druhmi syru, pretlačeným cesnakom a kôprom. Pridáme majonézu – ak sa nám zdá nátierka príliš hustá, môžeme pridať viac ako jednu lyžicu.

Bagetu nakrájame na plátky, pokvapkáme olejom a necháme zapiecť v rúre dochrumkava. Nátierku natrieme na kúsky bagety a môžeme podávať.

Veselé lienky

zdoapvqfbxy

Toto originálne pohostenie môžete pripraviť vo verzii so šunkou alebo plátkami údeného lososa. Obe chutia vynikajúco.

Potrebujeme:

Plátky údeného lososa alebo šunky

150 g masla

2 lyžice jemného tvarohu

2 strúčiky cesnaku

Paradajky

Čierne olivy

Tavený syr v črievku na vytvorenie očiek

Kúsky čiernych olív na bodky

Petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Podlhovastý bochník chlebíka alebo sendvič nakrájame na krajce. Každý potrieme nátierkou z masla, tvarohu a pretlačeného cesnaku. Na nátierku uložíme plátky lososa alebo šunky. Paradajky aj olivy prekrojíme na polovice a uložíme na pečivo. Taveným syrom vytvoríme očká a kúskami olív alebo korením čierne bodky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou

Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou

Domácim nátierkam s čerstvým pečivom sa nič nevyrovná. Tvarohovú nátierku pripravujem už celé roky a moja rodina a známi si ju nevedia vynachváliť. Navyše je jej príprava veľmi jednoduchá, takže si na nej môžete pochutnať už o niekoľko minút.

Potrebujeme:

Tvaroh

Trošku masla

Sladkú papriku mletú

Soľ

Jarnú cibuľku

Čierne korenie mleté

Postup:

Tvaroh s maslom rozmiešame dohladka a pridáme nasekanú jarnú cibuľku s vňaťou. Dochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou (tá dodá nátierke červenkastú farbu).

Podávame s čerstvým pečivom.

Rýchla tuniaková nátierka

c0012eb4ba36146df5ee5d0b23219ee4_blowup_vegeta

Potrebujeme:

1 konzervu tuniaka scedeného zo šťavy

150 g masla

3 ks vajec uvarených natvrdo a nastrúhaných

3 lyžice smotanového syra alebo jemného tvarohu

Postup:

Všetky prípady jednoducho zmiešame a navrstvíme na kúsky pečiva – ideálne opečeného dochrumkava.

5-minútová šunková nátierka

5-minútová šunková nátierka

Prekvapila vás nečakaná návšteva, alebo máte jednoducho chuť na rýchlu a skvelú večeru? Vyskúšajte recept na bleskovú šunkovú pomazánku, na ktorej si môžete pochutnávať už o 5 minút.

Potrebujeme:

270 g šunky

15 g jarnej cibuľky – zelenú časť

15 g zeleru

35 g nakladaných uhoriek

50 ml nálevu z nakladaných uhoriek

95 g majonézy

2 lyžičky horčice

Postup:

Uhorky, cibuľku aj zeler nakrájame. Rovnako nakrájame aj šunku a všetky prísady vložíme do kuchynského robota. Rozmixujeme najemno (alebo na konzistenciu, ktorá nám vyhovuje).

mesna-pašteta-od-šunke-i-mladog-luka-darkova-web-kuharica-12

Podávame s pečivom alebo s rýchlymi slanými koláčikmi z lístkového cesta.

Zelerová nátierka

Ak máte chuť na niečo chutné, máme pre vás tip na vynikajúcu pomazánku zo zeleru. Je lahodná, ľahká a vďaka pridanému jabĺčku má úžasne sviežu chuť. Oplatí sa vyskúšať! :-)

Potrebujeme:

1 koreň zeleru

3 lyžice majonézy

3 lyžice kyslej smtoany

3 vajcia uvarené natvrdo

½  jablka

Soľ a kroenie podľa chuti

Postup:

Zeler očistíme, umyjeme a prekrojíme na polovicu. Uvaríme v slanej vode domäkka. Uvarený zeler nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme strúhané jablko, majonézu, smotanu a nadrobno nakrájané vajcia.

namaz-od-celera-8211-kao-francusko-predjelo-21ea9a5bbc06973e4bdd8f6085751c0f_view_l

Dochutíme soľou, korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Premiešame a vložíme minimálne na 30 minút do chladničky.

Podávame s pečivom.

Vajíčková nátierka s horčicou

Vynikajúca domáca nátierka

Potrebujeme:

8 vajec uvarených natvrdo

3 lyžíc kyslej smotany

3 lyžice majonézy (ideálne domácej)

1 lyžicu horčice

1 lyžicu masla

1 ks červenej cibule

1 – 2 lyžice pažítky nakrájanej nadrobno

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Vajíčka olúpeme a nastrúhame nadrobno, prípadne popučíme vidličkou. Cibuľu nakrájame nadrobno a zmiešame s vajíčkami. Pridáme majonézu, smotanu, horčicu, maslo a dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame a vložíme stuhnúť do chladničky (aby sa prepojili chute jednotlivých prísad).

Nakoniec posypeme pažítkou a podávame s čerstvým pečivom.

Falošná paštéta

thumb-2

Chutí vynikajúco a pritom neobsahuje žiadne mäso ani vnútornosti. Navyše, pripravíte ju ta pár minút.

Potrebujeme:

5 ks vajec uvarených natvrdo

3 menšie cibule

50 g húb podľa vlastnej chuti

soľ a čierne korenie podľa chuti

100 g vlašských orechov

30 g masla

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rastlinnom oleji. Pridáme nadrobno nakrájané huby a všetko spolu orestujeme.

Do mixéra vložíme orechy, zmäknuté maslo, vajcia a zmes cibule a húb. Dochutíme soľou, korením a rozmixujeme.

Hotovú paštétu vložíme na 30 minút do chladničky a podávame s čerstvým pečivom.

Bezkonkurenčná syrová nátierka s pivom

obazda

Skúšala som mnohé syrové nátierky, ale táto jednoducho nemá konkurenciu. Možno za to môže pridané pivo! :-)

Potrebujeme:

200 g syra Camembert

150 g taveného syra

150 g tvarohu

50 g masla

2 menšie cibule šalotky

1 lyžicku soli

2 lyžičky červenej papriky sladkej

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

100 ml svetlého piva – najlepšie pšeničného

Pažítku na ozdobu

Postup:

V mixéry najskôr rozmixujeme všetky druhy syra. Potom pridáme cibuľku nakrájanú nadrobno, koreniny, soľ a pivo. Všetko spolu rozmxujeme na hladkú zmes. Podávame s hriankami a krígľom vychladeného piva. :-)

Nátierka z červenej repy

Potrebujeme:

1 šálku cottage cheese

200 g uvarenej červenej repy

1 lyžičku najemno nasekanej bazalky

2 lyžičky citrónovej šťavy

2 lyžice nasekanej pažítky

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Repu nastrúhame alebo nakrájame nadrobno a v miske zmiešame s ostatnými ingredienciami (okrem pažítky). Servírujeme s čerstvým pečivom posypané pažítkou.

Poznámka: odporúčaná dávka červenej repy je maximálne 200 g za deň. Pokiaľ ide o šťavu, tej sa odporúča piť denne maximálne 100 ml.

zdroj: vk