Toto nie je článok, ale pre mamičky hotový poklad: 11 receptov na najlepšie nátierky zo škôlky, priamo od pani kuchárky!

Výborné recepty, ktoré ocení každá mamička. Vedúca jedálne v škôlke - dlhoročná a veľmi skúsená pani kuchárka - sa podelila o 9 najobľúbenejších nátierok, ktoré deti pýtajú aj doma. A určite s nimi ulahodíte aj ostatným členom rodiny, odporúčame vyskúšať!

Výborné recepty, ktoré ocení každá mamička. Vedúca jedálne v škôlke – dlhoročná a veľmi skúsená pani kuchárka – sa podelila o 11 najobľúbenejších nátierok, ktoré deti pýtajú aj doma. A určite s nimi ulahodíte aj ostatným členom rodiny, odporúčame vyskúšať!

Vajíčková

Potrebujeme:

4 vajíčka uvarené natvrdo

1 lyžicu horčice

200 g jemného tvarohu

Pažítku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 malú cibuľku

Postup:

Cibuľku rozmixujeme s jedným vajíčkom, pridáme horčicu a tvaroh, Primiešame ostatné vajcia nastrúhané, alebo nakrájané nadrobno – všetko dobre premiešame a podávame posypané pažítkou.

Nátierka s jabĺčkom

Postup:

1 jablko

1 kocku lučiny alebo iný prírodný syr

2 lyžice masla

Trochu červenej sladkej papriky

50 g strúhaného syra

Postup:

Jablko ošúpeme a postrúhame na jemno na strúhadle. Pridáme syr, najemno nakrájanú papriku, syr a môžeme dochutiť troškou soli. y.

Nátierka z pečeného kuriatka

Potrebujeme:

150 g pečeného kuriatka (môže byť aj varené mäsko)

50 g masla

1 lyžicu horčice

1 vajce uvarené natvrdo

Postup:

Všetko spolu dáme do kuchynského robota a rozmixujeme. Je to skutočne veľká pochúťka, aj pre dospelákov!

Cícerová a šošovicová

Potrebujeme:

1 pohár šošovice

2 PL masla

1 jarná cibuľka alebo menšia klasická cibuľa

pár kvapiek olivového oleja

jarná cibuľka

Štipka soli

Postup:

Cícer namočíme deň vopred, uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom na hustý krém, pridáme maslo, najemno nasekanú cibuľku a bylinky na dochutenie. Podľa potreby dosolíme. Veľmi dobre chutí aj na hriankach. Rovnako pripravíme aj šošovicovú nátierku.

Syrová s cesnakom

Potrebujeme:

100 g bambina alebo iného taveného syra

2 lyžice masla

1 malý strúčik cesnaku

50 g strúhaného syra

Mlieko

Postup:

Všetko zmiešame a ak je nátierka príliš tuhá, pridáme trochu mliečka.

Tuniaková

Potrebujeme:

1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave

1 malú cibuľku nakrájanú nadrobno

100 g krémového syra alebo masla

Postup:

Všetko jednoducho zmeišame, najlepšie chutí nátierka na hrianke.

Šunková nátierka

Potrebujeme:

150 g šunky – ideálne detskej

50 g masla

1-2 lyžičky horšice

1 menšiu cibuĽku

Trošku mlieka

Postup:

Maslo ušľaháme s mliekom, pridáme rozmixovanú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme.

Šunkovo-redkvičková

Potrebujeme:

100 g šunky

1 kocku Lučiny (môže byť aj tavený syr)

1 lyžicu masla

2-3 redkvičky

Postup:

Šunku rozmixujeme s maslom a syrom, pridáme nasekané redkvičky (nestrúhať – inak bude nátierka vodnatá).

Bryndzová

Postup:

125 g bryndze

100 g jemného tvarohu

1 lyžicu bieleho jogurtu

Pažítku, cibuľku alebo iné bylinky podľa chuti

Štipku sladkej papriky

Postup:

Všetko zmiešame (bryndzu roztlačímevidličkou) a podávame na chlebík ozdobené jarnou cibuľkou. Do nátierky môžete pridať nadrobno nakrájanú cibuľku, alebo bylinky podľa chuti.

Mrkvová s jogurtom

Potrebujeme:

150 ml bieleho smotanového jogurtu

100 g jemného tvarohu alebo nátierkového masla

Hrsť najemno nastrúhaného syra

1 mladú mrkvu

Pažítku  a soľ

Postup:

Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno, Pridáme nadrobno nasekanú pažítku, syr, tvaroh rozmiešaný s jogurtom a môžeme trošku dosoliť.

Drožďová nátierka

Potrebujeme:

maslo

čerstvé

vajcia

cibuľa

droždie čerstvé

soľ

olej

Postup:

Na oleji speníme očistenú na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Maslo vymiešame, pridáme opražené droždie, postrúhané vajcia , osolíme a vyšľaháme. Natierame na chlieb, zdobíme zeleninou.