Nesmrteľná bublanina z domáceho ovocia: 11 najlepších receptov, ktoré bude chcieť na stole každý deň!

Nesmrteľný dezert, ktorý je obľúbený hádam v každej domácnosti. Niet sa čomu diviť, bublanina je jednoduchá na prípravu a môžete ju vždy upraviť podľa vašej chuti a fantázie. My sme pre vás vybrali 11 najobľúbenejších receptov na domácu bublaninu, z ktorých si určite vyberiete.

5-minútová bublanina ako obláčik

Konečne som našla recept na dokonalú bublaninu: Za 5 minút pripravená, mäkučká a chutí božsky!

Najlepšia bublanina na svete. Pečiem ju už takto už 20 rokov a lepšiu som za tú dobu nemala!

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohr.muky
1/2 kypriaceho prášku
1 hrnček kryštálového cukru (odporúčam z cukru trochu neho ubrať a pridať 1 balíček vanilkového cukru, bublanina je potom voňavejšia)
1/2 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
3 vajíčka
štipka soli
ovocie (ak používate čerstvé, obaľte ho v hladkej múke – neklesne na spodok pelchu)
(pozn. hrnček 2,5dl)

Postup:

Všetky prísady okrem ovocia spolu zmiešame a dáme na menši vymastený, múkou vysypaný plech. Navrch poukladáme čerstvé jahody obalené v múke a v rúre vyhriatej na 150 stupňov (alebo na teplotu, na akej bežne pečieme koláče) pečieme asi 30-40 min.

Dvojfarebná hrnčeková bublanina

Cesto ako pavučinka: Dvojfarebná jogurtová bublanina!

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky

...

1 bal. prášku do pečiva

3 väčšie vajcia

200 g kr. cukru

315 g bieleho jogurtu

150 dl oleja

2 lyžice kakaa

250 g zaváraných čerešní alebo iného ovocia

Postup:

Plech na pečenie 38 x 22 cm vystelieme papierom na pečenie. Múku zmiešame s práškom do pečiva. V inej miske vymiešame vajcia s cukrom do peny. Potom pridáme jogurt, olej a nakoniec aj sypkú zmes. Vymiešame hladké cesto bez hrudiek. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme kakao. Na pelch najskôr navrstvíme čokoládové cesto a naň navrstvíme svetlé cesto. Nakoniec na vrch uložíme ovocie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

Upečený koláčik necháme vychladnúť a nakoneic posypeme práškovým cukrom.

Bublanina preliata pudingom

Konečne som našla recept na dokonalú jahodovú bublaninu: Cesto prelejte pudingom a dajte piecť – top koláčik celej sezóny!

Potrebujeme:

4 vajcia

Štipku soli

100 g kr. cukru

2 lyžičky vanilkového cukru

100 ml vody

100 ml oleja

250 g polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

400 g jahôd

Na vrch:

1 bal. vanilkového pudingu

350 ml mlieka

3 lyžice kr. cukru

Postup:

Puding rozmiešame v malom množstve mlieka. Zvyšné mlieko s cukrom preložíme na plameň a keď zovrie, pridáme mlieko s pudingovým práškom. Uvaríme hustý puding a necháme vychaldnúť – sem-tam premiešame.

Cesto: Rúru nastavíme na 180 stupňov a jahody umyjeme a necháme odkvapkať.

Bielky ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, olej, vodu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne ručne vmiešame aj sneh z bielkov.

Plech s rozmermi 30×25 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto nalejeme na plech a na cesto navrstvíme pomocou lyžice puding a uložíme kúsky jahôd – jemne ich vtlačíme do cesta. Pečieme asi 30 minút. Necháme mierne vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.

Bublanina s tvarohom

Tvarohová bublanina ľahká ako pierko: Cesto len vylejte na plech a pridajte ovocie – je to najlepší koláčik pod slnkom!

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 36×26 cm

3 vajcia

200 mlieka

200 ml oleja

1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)

2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

1 tvaroh

1 menšie vajce

Práškový cukor

Postup:

Cesto vymiešame (najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto uložíme ľubovolné ovocie – výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody. V tomto prípade ríbezľami. Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Hrnčeková šľahačková bublanina

Šľahačkové cesto ako pavučinka: Vyskúšajte fantastickú hrnčekovú bublaninu s čučoriedkami!

Potrebujeme:

3 šálky polohrubej múky

4 vajcia

1 šálku smotany na šľahanie

2 šálky kr. cukru

1 bal. prášku do pečiva

250 g umytých čučoriedok

1 šálka = 250 ml

Postup:

Vajcia s cukrom ušľaháme do peny, postupne pridávame smotanu a celú zmes dôkladne prešľaháme. Napokon postupne za stáleho miešania pridáme aj sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na plech s rozmermi 30 x 40 cm, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou. Na cesto uložíme ovocie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 20 minút, alebo kým povrch bublaniny nie je zlatistý.

Upečený koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Mandarínková bublanina

2oulkx3hkhw

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

250 g masla

4 vajcia

200 g cukru

1,5 lyžičky prášku do pečiva

1 lyžičku vanilkového cukru

150 g práškového cukru

3 lyžice mandarínkovej šťavy

Zavárané mandarínky

Postup:

Všetky suroviny na prípravu bublaniny by mali mať izbovú teplotu. V miske ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny (šľaháme asi 10-12 minút).

kv3j6eavoce

Do hmoty tenkým prúdom za stáleho šľahania prilejeme rozpustené maslo. Nakoniec jemne vmiešame do cesta múku s práškom do pečiva.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom. Na plech nalejeme cesto a uložíme plátky mandaríniek. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 40-50 minút.

md0lrrmq-na

Z práškového cukru a mandarínkovej šťavy si pripravíme glazúru, ktorú nalejeme na horúcu bublaninu.

Jemná bublanina z kefírového cesta

Potrebujeme:

1 hrnček kefíru

2 hrnčeky polohrubej múky

½ hrnčeka oleja

2 vajcia

1 bal. kypriaceho prášku

Čerešne alebo iné ovocie

Postup:

Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm a rúru nastavíme na 180 stupňov. Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme ostatné prísady a vymiešame jednotné cesto. Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto uložíme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme približne 25 minút, alebo kým povrch bublaniny nie je zlatistý.

Hrnčeková bublanina bez vajec

Hrnčeková bublanina bez vajec

Potrebujeme:

½ šálky rastlinného oleja

2 šálky polohrubej múky

1 šálku mlieka

1 šálku práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Marhuľe, černice, broskyne alebo iné ovocie

(1 šálka = 250 ml)

Postup:

Je to skutočne jednoduché, všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame jednotné cesto. To navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vysypaný múkou. Na cesto potom uložíme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút, alebo kým cesto nie celkom upečené a zlatisté na povrchu.

Jogurtová bublanina s čerešňami

Nadýchaná jogurtová bublanina s čerešňami

Potrebujeme:

1 šálka = 250 ml

5 vajec

Štipku soli

1 šálku bieleho jogurtu

1 šálku oleja

½ bal. prášku do pečiva

1 a 1/3 šálky kryštálového cukru

2 šálky polohrubej múky

Zavárané čerešne

Postup:

Pripravíme si dve misky. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh. Do snehu postupne vmiešavame po jednom žĺtky. Po každom žĺtku zmes zľahka avšak dôkladne premiešame.

Do zmesi postupne pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame hladké cesto.

Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne naň navrstvíme cesto. Pridáme čerešne, ktoré uložíme na vrch cesta.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 15-20 minút.

Upečený koláčik posypeme práškovým cukrom.

Nadýchaná smotanová bublaniana

Potrebujeme:

4 vajcia

350 g hladkej múky

350 g kyslej smotany

90 g kryštálového cukru

1 lyžičku sladidla stévie (prípadne iného sladidla, alternatívou môže byť vanilkový cukor – 2 bal.)

1 bal. prášku do pečiva

2 dl oleja

700 g marhúľ

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom a stéviou. Pridáme smotanu, múku spolu s práškom do pečiva a olej. Vymiešame jednotné cesto.

Cesto navrstvíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto uložíme kúsky marhúľ.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Najjednoduchšia bublanina z fanty

Najjednoduchšia ovocná bublanina z Fanty!

Potrebujeme:

4 vajcia

250 g kryštálového cukru

420 g polohrubej múky

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

500 ml Fanty

100 ml oleja

450 g ovocia – broskýň, marhúľ…

Potrebujeme:

Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny (šľaháme približne 5 minút).

Preosiatu múku spolu s práškom do pečiva postupne vmiešame do zmesi.

FANTA3

FANTA4 (1)

FANTA5

FANTA6

Nakoniec postupne pridáme Fantu a olej. Všetko dobre premiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou a navrstvíme cesto (plech s rozmermi 25 x 38 cm).

Do cesta vložíme kúsky ovocia.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30 minút, alebo kým koláč nie je upečený – test špáradlom.

Hrušková bublanina

Potrebujeme:

4 vajcia

300 g práškového cukru

200 ml oleja

250 – 300 ml bieleho jogurtu (môžeme nahradiť kyslou smotanou alebo mliekom)

500 g polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

Štipku sódy bikarbóny

Hrušky nakrájané na plátky

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, olejom a bielym jogurtom. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame hladké cesto.

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Na cesto uložíme kolieska hrušiek – prípadne iné ovocie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.

12166071_1145534732137330_1723140092_n

Prajeme vám dobrú chuť! :-)