11 inšpirácií na najlepšie nepečené dezerty

Fantastické nepečené dezerty, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Toto sú tie najlepšie, ké poznáme! :-)

Tiež milujete svieže nepečené dezerty s rýchlou prípravou a vynikajúcou chuťou? Prinášame vám 11 vynikajúcich receptov, ktoré pripravíte rýchlo, jednoducho a predovšetkým bez pečenia. Toto sú tie najlepšie z najlepších!

Fantastický nepečený dezert z maslových sušienok

Fantastický nepečený dezert z maslových sušienok

Vynikajúci dezert bez pečenia z maslových sušienok, banánov a vynikajúceho vanilkovo-čokoládového krému. Je skutočne fantastický

Potrebujeme:

Maslové sušienky (27 ks)

Na vanilkovú vrstvu:

2 bal. vanilkového alebo smotanového pudingu

...

700 ml mlieka

4 lyžice hnedého cukru

200 ml kyslej smotany

50 g masla

3 zrelé banány

Na čokoládovú vrstvu:

150 g mliečnej čokolády

75 + 200 g smotany na šľahanie

Postup:

Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Odoberieme 1/2 pudingu a vmiešame doň 50 g masla, zvyšok necháme vychladnúť a potom zmiešame s kyslou smotanou.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 75 g tekutej šľahačky a necháme vychladnúť. 200 ml šľahačky ušľaháme na tuhú šľahačku a zmiešame s vychladnutou čokoládou.

Plech na pečenie vyložíme maslovými sušienkami a navrstvíme pudingovo-maslový krém. Na krém uložíme 1/2 plátkov banánov. Nasleduje vrstva sušienok a vanilkovo-smotanový krém. Pokračujeme ďalšou vrstvou sušienok a nakoniec navrstvíme čokoládový krém.

Vložíme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

Nepečená smotanová torta s ovocím

Nepečená smotanová torta s ovocím

Krém, ovocie a maslové sušienky. To základ pre túto vynikajúcu tortu, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise, zaliať smotanovým krémom a potom vyklopiť. Sladká pochúťka je je na svete! :-)

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany

¾ – 1 šálku práškového cukru

3 lyžice želatíny v prášku

50 g jahôd

50 g hrozna

50 g kivi

50 g pomarančov

50 g banánov

(prípadne iné ovocie podľa chuti)

Vodu na napučanie želatíny

Ďalej budeme potrebovať:

Šalátovú misu

Potravinársku fóliu

Postup:

Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na plameni (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť.

Smotanu zmiešame s cukrom a sušienky nalámeme na menšie kúsky – prípadne popučímekuchynským valčekom. Vychladnutú želatínu postupne vmiešame do smotany a dôkladne premiešame.

Šalátové misu vystelieme fóliou a vložíme do nej ovocie a kúsky sušienok. Nakoniec navrstvíme smotanový krém a misou trochu zatrasieme, aby sa krém dostal až na dno. Vložíme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín. Potom vyberieme, vyklopíme na rovný povrch a môžeme podávať.

Banánové pokušenie: Fantastický dezert, ktorý zvládnete za 20 minút!

Banánové pokušenie: Fantastický dezert, ktorý zvládnete za 20 minút!

Milujeme rýchle a fantastické dezerty. O to viac, ak ide o pochúťku, ktorú zvládnete bez pečenia, z dostupných ingrediencií. Nechajte sa pokúšať a doprajte si banánovú dobrotu, ktorá premení obyčajné popoludnie na sladký zážitok.

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok (môžeme nahradiť detskými piškótami)

3 bal. vanilkového pudingu

8 lyžíc cukru

1 l mlieka

200 g masla

4 lyžice kyslej smotany

5 zrelých banánov

200 ml smotany na šľahanie (33%)

½ lyžičky vanilkovej arómy – voliteľné

Postup:

Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding (môžeme pridať vanilkovú arómu). Uvarený puding zložíme z plameňa a vmiešame doň maslo a následne aj kyslú smotanu.

Sušienky rozlámeme na kúsky  a vmiešame ich do pudingového krému. Formu na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme maslom. Na dno navrstvíme pudingový krém, naň uložíme banány prekrojené priečne aj pozdĺžne na polovice.

Banány zalejeme zvyšným krémom a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku (pri šľahaní šľahačky môžeme použiť aj stužovač, aby šľahačka lepšie držala tvar). Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Nepečená jogurtová torta s jahodami

Nepečená jogurtová torta s jahodami

Fenomenálny krémový dezert plný šťavnatých čerstvých jahôd. Vďaka lahodnému jogurtu a čerstvému ovociu vás nie len príjemne osvieži ale zároveň dodá množstvo potrebných vitamínov a živín.  A možno tomu neuveríte, ale táto torta chutí ešte lepšie ako vyzerá.

Potrebujeme:

600 ml bieleho jogurtu izbovej teploty

500 g čerstvých jahôd

10 plátkov želatíny

2 lyžice medu

1/2 lyžičky olivového oleja

Postup:

Plátky želatíny dáme na chvíľu do studenej vody, aby nabobtnali. Potom plátky vymačkáme a dáme na chvíľu zahriať do mikrovlnky (prípadne môžeme želatínu zahriať vo vodnom kúpeli).

Pripravíme si krém. Biely jogurt zmiešame v miske s medom a postupne vmiešame želatínu. Prichystáme si väčšiu misku, vymastíme ju olivovým olejom a vyložíme potravinovou fóliou. Umyté jahody nakrájame na plátky. Najväčšie plátky vložíme na dno a boky misky.

Do misky vlejeme ¾ jogurtového krému a pridáme zvyšné jahody. Zalejeme zvyšným jogurtovým krémom. Povrch krému urovnáme a dáme minimálne na 4-3 do chladničky.

Keď je jogurtový krém stuhnutý, tortu vyklopíme z misky na tanier a podávame.

Krémový „MONTE“ koláč bez pečenia

Krémový „MONTE“ koláč bez pečenia

Nepečený dezert s chuťou lahodného dvojfarebného dezertu, ktorý zbožňujú predovšetkým naše ratolesti. Tento krémový koláčik však určite ulahodí aj veľkým maškrtníkom. Vyskúšajte ho a oslaďte si víkend. :-)

Potrebujeme:

1 l plnotučného mlieka

100 g kukuričného škrobu

100 g kryštálového cukru

125 g masla

1 balíček vanilkového cukru

Krém:

500 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády

Troška rumu

Ďalšie ingrediencie:

BEBE sušienky

Troška rumu a mlieka

Postup:

Formu vyložíme BEBE sušienkami a pokvapkáme ich rumom a troškou mlieka.

Pripravíme si prvú vrstvu krému – 0,5l mlieka zahrejeme na ohni a pridáme troška rumu. V inej miske si zmiešame kryštálový cukor, kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom a miešame, aby sme získali hladkú zmes. Keď sa mlieko začne variť, vlejeme doň túto hladkú zmes a varíme cca 2 minúty. Potom pridáme maslo a celú, ešte horúcu hmotu nalejeme  na BEBE sušienky.

Zatiaľ čo prvá vrstva krému chladne, pripravíme si druhú vrstvu. Smotanu na šľahanie dáme na mierny plameň, pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na prvú vrstvu.

Takto navrstvený MONTE koláč necháme odstáť a vychladnúť. Vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Servírujeme nakrájaný na kocky.

Bleskový dezert: Nepečená smotanová dobrota hotová za 5 minút!

d63f111a3aae4d6febc21847d0e85f12_view_l

Vynikajúci dezert, ktorý nikdy nesklame. Dajte si k popoludňajšej kávičke vynikajúcu pochúťku z ovocia, piškót a smotany.

Potrebujeme:

45 ks dlhúch piškót

1 kg kyslej smotany

200 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkovho cukru

600 g ovocia podľa chuti

330 ml smotany na šľahanie

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame smotanu s oboma druhmi cukru.

Formu s vyššími okrami vyložíme piškótami, navrstvíme krém, ovocie a tento postup opakujeme, až kým sa nám neminú všetky ingrediencie.

Takto pripravenú tortu vložíme do chladničky stuhnúť.

Podávame so šľahačkou.

Banánová torta bez pečenia

Bananko-torta

Fantastický dezert plný lahodného krému, sladkého ovocia a šťavnatého cesta. Jednoducho neodolateľný!

Potrebujeme:

600 g maslových sušienok alebo piškót – rozdrvených

250 – 300 ml limonády Fanta

Krém:

2 bal. vanilkového pudingu

2 lyžice kryštálového cukru

200 ml mlieka

250 g zmäknutého  masla

200 g práškového cukru

5 banánov

Na ozdobu:

2 bal. smotany na šľahanie

Čokoládu na posypanie

Postup:

Sušienkovú drť zmiešame s Fantou a vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formu s cestom vložíme do chladničky.

Z mlieka, pudingových práškov a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a zmes postupne vmiešame do vychladnutého pudingu.

1/3 krému navrstvíme na sušienkové cesto a na krém uložíme banány. Polejeme zvyšným krém a vložíme do chladničky.

Nakoniec na tortu navrstvíme ušľahanú šľahačku a posypeme hoblinkami čokolády.

Krémové čerešňové kocky

Luxusný dezert bez pečenia: Krémové čerešňové kocky

Tento dezert som po prvýkrát ochutnala pred niekoľkými rokmi a od tej doby ho pripravujem pravidelne. Krémová chuť, šťavnaté ovocie a jednoduchá príprava je presne tým, čo robí tento dezert výnimočným. Verím, že zachutí aj vám!

Potrebujeme:

Maslové sušienky

Čerešňová vrstva

1 liter čerešňovej šťavy

1 kg čerešní

16 lyžíc krupice

13 lyžíc kryštálového cukru

Vanilkový krém

1 liter mlieka

3 bal. vanilkového pudingu

10 lyžíc kryštálového cukru

250 g masla

Smotanovo-jogurtový krém

300 ml smotany na šľahanie

400 ml bieleho jogurtu

2 bal. želatíny v prášku

Postup:

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme maslovými sušienkami (sušienky nie je potrebné namáčať).

Do misky prelejeme šťavu zo zaváraných čerešní, krupicu a cukor – privedieme do varu. Pridáme zavárané čerešne a všetko spolu chvíľu varíme, aby hmota dostatočne zhustla. Čerešňovú vrstvu nalejeme na sušienky.

Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Potom zložíme z plameňa a do pudingu vmiešame maslo. Pudingový krém nalejeme na čerešňovú vrstvu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku. Želatínu necháme napučať v malom množstve vody a potom zahrievaním rozpustíme (nevarím). Rozpustenú želatínu zmiešame s 200 ml jogurtu.  Želatínovo-jogurtovú hmotu a pridáme aj zvyšný jogurt. Hotový šľahačkový krém nanesieme na pudingový krém.

Dáme stuhnúť do chladničky a podávame nakrájané na kocky.

Nepečená tvarohovo-banánová roláda

Fotopostup: Nepečená tvarohovo-banánová roláda

Delikátny dezert s jemnou chuťou tvarohu, čokolády a sladkého banánu. Pripravíte ho za niekoľko minút a namiesto zdĺhavého pečenia ho stačí na chvíľku vložiť do chladničky. Oslaďte si pondelkové popoludnie skvelou chuťou, ktorá vás príjemne naladí na celý týždeň.

Potrebujeme:

200 g tvarohu

110 g horkej čokolády

200 g tortových oplátok (môžeme použiť oplátky ľubovolného tvaru aj veľkosti, prípadne aj obyčajné piškóty)

60 g masla izbovej teploty

2 zrelé banány

Postup:

Oplátky rozdelíme na menšie kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme najemno. V miske potom rozmixované oblátky vmiešame do tvarohu.

Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli (cca 20 g čokolády odložíme bokom na posypanie rolád). Rozpustenú čokoládu vmiešame do tvarohovej zmesi a podľa potreby môžeme osladiť medom.

Na pracovnej doske si pripravíme potravinársku fóliu (príp. alobal), na ktorý rozotrieme polovicu tvarohovo-čokoládovej zmesi. Na zmes vložíme olúpaný banán, pomocou fólie banán zabalíme do zmesi a poriadne stiahneme. Rovnaký postup zopakujeme aj s druhým banánom. Obe rolády dáme do chladničky minimálne na 20 minút.

Keď je roláda dostatočne stuhnutá, vyberieme ju s chladničky a posypeme zvyšnou čokoládounastrúhanou na hoblinky.

Servírujeme nakrájané na menšie plátky.

Recept aj s fotopostupom nájdete TU.

Kivi torta

Nepečená Kivi torta

Fantastická pochúťka plná vitamínov a lahodnej smotany. Navyše, v netradičnom, no o to krajšom zelenom prevedení. Vyskúšajte skvelú ovocnú dobrotu plnú vitamínov, ktorá vás zláka už na prvý pohľad.

Potrebujeme:

Cesto:

200 g maslových sušienok

100 g zmäknutého masla

Smotanová vrstva:

400 g smotanového syra (môžeme nahradiť jemným tvarohom)

350 ml smotany na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

100 g práškového cukru

6 plátkov želatíny

3 lyžice vody

1 ½ lyžice citrónovej šťavy

Ovocná vrstva:

1 kg kivi

150 – 200 g práškového cukru

8 plátkov želatíny

4 lyžice vody

Poznámka: pre dietnejšiu verziu nahradíme cukor medom, stéviou, alebo iným sladidlom.

Postup:

Sušienky rozdrvíme v mixéry, alebo pomocou kuchynského valčeka na jemnú drť. Následne pridáme k sušienkam rozpustené maslo a vypracujeme cesto.

Formu na pečenie s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie a následne na dno rovnomerne vtlačíme sušienkové cesto. Kým budeme pracovať na smotanovom kréme, cesto vložíme do chladničky.

Plátky želatíny necháme napučať v troch lyžiciach vody a potom rozpustíme v mikrovlnke. Smotanový syr zmiešame s citrónovou šťavou a oboma druhmi cukru.  Zo smotany ušľaháme šľahačku. Z hotovej šľahačky odoberieme 4 lyžice a vmiešame ich do vlažnej rozpustenej želatíny. Potom túto zmes vmiešame do smotanového krému. Zvyšnú smotanu môžeme použiť na ozdobu torty.

Krém navrstvíme na smotanový korpus. V kréme si teraz vytvoríme priestor pre ovocnú vrstvu. Použijeme na to menšiu misku s priemerom cca 18 cm s okrúhlym dnom. Misku obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme do smotanového krému tak, aby sa nedotýkala sušienkového korpusu. Takto necháme tortu aj s miskou v chladničke minimálne 2 hodiny stuhnúť.

Nakoniec si pripravíme ovocnú kivi vrstvu. Najskôr necháme plátky želatíny napučať vo vode. Kivi očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéry. Pyré, ktoré nám takto vznikne preložíme do hrnca a spolu s práškovým cukrom necháme variť cca 10 minút. Potom zložíme z plameňa a v teplej kivi hmote necháme rozpustiť napučanú želatínu. Zmes necháme vychladnúť, pričom občas premiešame vareškou.

Nakoniec vyberieme z chladničky korpus so stuhnutým smotanovým krémom. Vyberieme misku, na ktorej mieste sa nám vytvorila priehlbina na ovocnú náplň. Zelenú kivi hmotu navrstvíme na smotanový krém a povrch uhladíme. Takto pripravenú tortu uložíme stuhnúť do chladničky (ideálne na celú noc).

Tortu podávame ozdobenú zvyšnou šľahačkou.

 Pudingovo-smotanový dezert z maslových sušienok

Pudingovo-smotanový dezert z maslových sušienok

Nadýchaný penový krém zo smotany a pudingu, maslové sušienky a hoblinky čokolády. Doprajte si fantastický zákusok bez pečenia, ktorý pripravíte raz-dva!

Potrebujeme:

500 ml smotany na šľahanie

600 ml mlieka + 100 ml na máčanie sušienok

2 bal. vanilkového pudingového prášku bez varenia

1 bal. vanilkového cukru

5 lyžíc kryštálového cukru

Maslové sušienky

Mliečnu alebo horkú čokoládu na ozdobenie

Postup:

Pripravíme si väčšiu misku v ktorej zmiešame smotanu so 600 ml mlieka, pudingovými práškami a oboma druhmi cukru. Zmes šľaháme, kým nezískame nadýchaný krém (cca 5 minút).

V 100 ml mlieka krátko namočíme jednu stranu každej sušienky a uložíme ich na dno pripravenej formy s vyššími okrami (rozmery 21 x 36 cm).

Na sušienky navrstvíme krém a uhladíme. Na krém nastrúhame mliečnu alebo horkú čokoládu.

Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť na približne 4 hodiny.

Recept s fotopostupom nájdete TU.