Vynikajúca roláda zo špenátovo-smotanového cesta. Perfektná ako pohostenie pre vašich hostí, alebo skvelá večera pre celú rodinu.
Potrebujeme:
4 vajcia
400 g čerstvého špenátu
4 lyžice kyslej smotany
50 g tekvicového semienka
4 lyžice strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
Soľ a korenie podľa chuti
75 g syra nakrájaného na tenké plátky
150 g šunky nakrájanej na plátky
100 g smotanového syra alebo syrokrému
100 g syru feta
Potrebujeme:
Tekvicové semienka opražíme na suchej panvici. Špenát umyjeme, nakrájame nadrobno a krátko povaríme (stačí 3 minúty) a potom scedíme a necháme odkvapkať prebytočnú tekutinu. Potom zo špenátu ešte vytlačíme čo najviac vody. Vajcia vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, kyslú smotanu, opražené tekvicové semienka, špenát, strúhaný syr a múku spolu s práškom do pečiva. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (rozmery plechu 25×32 cm).
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Upečené cesto zrolujeme do kuchynskej utierky a necháme vychladnúť.
Vynikajúca roláda bez múky. Perfektná ako pohostenie pre vašich hostí, alebo skvelá večera pre celú rodinu.
Smotanový syr zmiešame so syrom feta a navrstvíme na vychladnuté cesto. Uložíme plátky syra a plátky šunky. Roládu zrolujeme a vložíme do chladničky vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika