Máte chuť na domáci syr, ale nemáte doma syridlo, ani iné špeciálne prísady? Žiaden problém, máme pre vás perfektný a overený recept na skutočne jednoduchý a veľmi lahodný syr, ktorý si viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. neváhajte, je naozaj vynikajúci a celá príprava vám zaberie 15 minút. Potom už treba len vyčkať, aby syr stuhol.
Potrebujeme:
2 l mlieko
2 lyžičky soľ
400 g kyslá smotana
6 vajec
Postup:
Kyslú smotanu si rozšľaháme so smotanou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme soľ.
Na miernom ohni privedieme mlieko do varu a za stáleho miešania pridávame rozšľahané vajíčka s kyslou smotanou. Túto hmotu varíme asi 6 minút – začne sa tvoriť tvaroh.
Pripravíme si jemnú tkaninu, cez ktorú budeme zlievať syr. Pomocou tkaniny syr poriadne zbavíme tekutiny a poriadne uviažeme.
Necháme aspoň 4 hodiny odstáť takto poriadne utiahnuté a syr máme hotový. Môžete si pochutnávať – vynikajúci len posypaný červenou paprikou, prípadne iným korením a s dobrým chlebíkom. Keď skúsite, určite ho budete robiť pravidelne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)