Nerobte obložené chlebíčky a nátierky – toto je perfektné: 3 prísady a máte úžasné pohostenie pre návštevy, netreba ani pečivo!

Toto je perfektný tip na pohostenie pre návštevy. Namiesto šalátov a obložených chlebíčkov skúste tieto atraktívne a veľmi chutné guľôčky rôznych chutí.
[mashshare]

Toto je perfektný tip na pohostenie pre návštevy.

 

 

Namiesto šalátov a obložených chlebíčkov skúste tieto atraktívne a veľmi chutné guľôčky rôznych chutí.

Na základný recept

Potrebujeme:

500 g plnotučný tvaroh

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g maslo

200 g syr Gorgonzola

Na obalenie:

 

 

1 hrsť nasekaná pažítka,

semienka,

kokos,

mleté orechy,

červené repa

Postup:

V miske zmiešame plnotučný tvaroh, maslo a gorgonzolu.

 

 

Zmes poriadne rozpučíme vidličkou, aby mala čo najhladšiu konzistenciou.

Mokrými prstami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré obaľujeme v nasekanej pažítke.

Uložíme ich do košíčkov a vložíme stuhnúť do chladničky.

TIP:

Guľky môžeme obaliť v sezamových semienkach, v čili lupienkoch, petržlenovej vňati alebo mletej paprike.

Guličky mnohých chutí

 

dovolenkové šaláty

 

Potrebujeme:

150 g sleďa alebo tuniaka z konzervy

2 uvarené zemiaky

2 vajcia uvarené natvrdo

0,5 cibule nakrájanej nadrobno

2 polievkové lyžice majonézy

soľ na chuť

čierne korenie na chuť

1 zväzok kôpor

Postup:

 

dovolenkové šaláty

 

Zemiaky zmiešame so zemiakmi a vajíčkami.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu

Zmiešajte všetky prísady, pridajte soľ a korenie podľa vkusu,  majonézou a vytvorte guľôčky z výslednej hmoty.

Obaľte guľky v nasekanom kôpre, aby úplne pokrýval ich povrch.

Pre druhý typ loptičky budete potrebovať

 

dovolenkové šaláty

 

Kuracie guľôčky

 

dovolenkové šaláty

 

150 g vareného kuracieho mäsa nakrájaného nadrobno

150 g šampiňónov z konzervy nakrájaných nadrobno

1 čerstvá uhorka

1-2 lyžíc majonézy

2 strúčik cesnak

soľ podľa chuti

čierne korenie na chuť

70 g nadrobno nakrájaných vlašských orechov

príprava

Kuracie mäso zmiešame s hubami (ak chcete ešte lepšiu chuť použite čerstvé huby a orestujte ich na cibuľke).

Na hrubom strúhadle nastrúhajte uhorku a vytlačte z nej šťavu, pridajte pretlačený cesnak a majonézu – premiešame.

Zmiešame všetky prísady, pridáme soľ, korenie podľa vkusu a podľa potreby aj majonézu (aby sa dali zo zmesi dobre tvarovať guľky).

Všetko dobre premiešame a tvarujeme guľôčky výslednej hmoty.

Guľôčky obalíme v nasekaných orechoch.

Do guličiek môžete pridať strúhanú červenú repu, rôzne bylinky, tvaroh, koreniny a mnohé ďalšie prísady.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes