Ostal vám kefír a kyslá smotana? Výborne.
Keď raz vyskúšate túto nátierku, uvidíte tieto dva kyslomliečne výrobky v úplne inom svetle.
Lahôdka na desiatu, i olovrant.
A s minimálnym úsilím.
Potrebujeme:
500 g kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml kefíru
1 ČL soli
2 uhorky
kôpor podľa chuti
1/4 ČL mletého čierneho korenia
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
Postup:
Zmiešajte kefír s kyslou smotanou a soľou.
Dobre premiešajte.
Vylejte do misky, ktorú si pokryjete gázou.
V gáze nechajte odpočívať asi 1-2 hodiny.
Ide o to, aby odkvapkala prebytočná tekutina.
Potom preneste do misky s cedníkom, zaťažte.
Vložte do chladničky asi na 1-2 dni.
Nezabudnite vylievať prebytočnú vodu.
Po uplynutí tejto doby vložte hmotu do misky.
Pridajte nastrúhanú uhorku, nakrájaný kôpor, cesnak, korenie a olivový olej.
Dobre premiešajte.
Natrite na pečivo a vychutnávajte.
Dobrú chuť!
Video návod: