Ak hľadáte zdravšiu verziu klasickej pizze z kysnutého cesta, práve ste ju našli. Jej základom je cuketové cesto bez múky, ktoré môžete doplniť vašimi obľúbenými pizza ingredienciami. Jej príprava je jednoduchá a rýchla.
Potrebujeme:
2 mladé cukety
2 vajcia
150 g syra s nižším obsahom tuku
Na oblohu:
Paradajkovú omáčku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Paradajky
Parmezán
Huby
Šunku
Prípadne iné ingrediencie podľa chuti
Postup:
Cukety umyjeme – nemusíme šúpať a nastrúhame na jemnom strúhadle. Posypeme soľou a necháme odpočívať, aby zelenina pustila šťavu. Potom z cukety zlejeme prebytočnú tekutinu a rukami alebo pomocou utierky vytlačíme ešte čo možno najviac tekutiny.
Cuketu, z ktorej sme vytlačili tekutinu zmiešame so strúhaným syrom, vajciami a dochutíme soľou a korením.
Cesto potom navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby bola vrstva cesta tenká a rovnomerná.
Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov alebo kým cesto nebude na povrchu zlatistohnedé.
Potom vyberieme z rúry, navrstvíme pizza ingrediencie podľa chuti a vložíme na ďalších 10 minút do rúry.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: seattlelocalfood