Nadýchaný, šťavnatý a veľmi vláčny koláč z hrnčeka. A navyše ho pripravíte len zmiešaním surovín v jednej miske.
Postup:
2 hrnčeky múka hladká
3/4 hrnčeka cukor kryštálový
0,5 hrnčeka kakao
1 hrnček cmar
0,5 hrnčeka olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 hrnčeka mlieko
1,5 KL sóda
štipka soľ
2 ks vajcia
Hrsť hrozienok
Ďalej:
100 g čokoláda na varenie
100 ml smotana na šľahanie
Redší slivkový lekvár alebo marhuľový džem
Hrnček=300 ml
Postup:
Najprv si vymiešame vajcia s mliekom, cmarom a olejom. A potom postupne pridávame sypké ingrediencie: múku, cukor, kakao, sódu a štipku soli. Nakoniec vmiešame aj hrozienka. Potom si pripravené cesto prelejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu a dám piecť do rúry asi na 35-40 minút.
Koláčik vyberiem z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme polevu. Ja ju zvyknem pripraviť v mikrovlnke – nalámeme čokoládu, zalejeme smotanou a necháme pár sekúnd rozpustiť. Ak máte iný recept na polevu, pokojne použite ten.
Polevu navrstvíme na vrstvu lekváru alebo džemu. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.