Je úžasné, že maškrtiť sa dá už aj zdravo. A už dávno neplatí, že čo je zdravé je menej chutné. Tento zdravý koláčik je toho dôkazom, pretože je extrémne chutný a prudko návykový.
Potrebujeme:
180 g ovsených vločiek
60 g hrozienok
75 g mandlí
20 g strúhaného kokosu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 g soli
120 g arašidového masla
80 g medu
30 g kokosového oleja
5 g vanilkovej arómy
Čokoládová poleva:
30 g kakaa
80 g medu
30 g rozpusteného kokosového oleja
2,5 g vanilkovej arómy
Postup:
1. Vymažte si formu na pečenie s rozmermi 20 cm x 20 cm a potom ju obložte papierom na pečenie tak, aby okraje vyčnievali z formy. Týmto spôsobom bude ľahšie cesto neskôr vytiahnuť. Ovsené vločky, mandle, hrozienka a soľ pomeľte, aby vytvorili homogénnu hmotu.
2. Roztopte arašidové maslo, med a kokosový olej v malom hrnci na miernom ohni, až kým sa všetky zložky nespoja. Odstavte zo sporáku a pridajte vanilkovú arómu.
3. Pridajte zmes k mletým ovseným vločkám a dôkladne premiešajte.
4. Dajte do formy a hmotu rozotrite vlhkou lyžicou, aby bol povrch hladký.
5. Na prípravu čokoládovej polevy potrebujete zmiešať med, kakao, rozpustený kokosový olej a vanilkovú príchuť.
6. Polevu vylejte a rozotrite na cesto.
7. Dajte vychladiť najmenej na 2 hodiny do chladničky. Je to skvelý zákusok bez výčitiek svedomia!