Cheesecake bez pečenia? Áno, je to možné! A navyše je to neskutočne jednoduché.
Naša nepečená tvarohová maškrta s čokoládou je dokonalou alternatívou k tradičnému cheesecaku.
Spojenie jemného tvarohu, lahodnej čokolády a chrumkavého základu vás očarí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na základ:
1 bal. kakaové alebo vanilkové venčeky (môžete nahradiť aj maslovými sušienkami alebo piškótami)
100 g roztopeného masla
500 g jemného tvarohu
300 ml smotany na šľahanie
300 g čokolády na varenie
podľa chuti rum
poleva (voliteľné):
140 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády
Postup:
Venčeky alebo sušienky si rozdrvíme a natlačíme do formy, ktorú sme si vyložili fóliou.
Na venčeky nalejeme maslo a rum – ešte rukami dobre pozatláčame.
Odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.
V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a zmiešame so šľahačkou .
Výslednú zmes dôkladne zmiešame.
Teraz už celú zmes len zmeišame s tvarohom (môžeme pridať aj oriešky, alebo kúsky čokolády).
Krém navrstvíme na sušienkový základ.
Tortu môžeme nechať len takto a podávať bez polevy, ak však chcete aj polevu, stačí ju pripraviť veľmi jednoducho zo smotany a čokolády.
Pripravíte ju nasledovne: kúsky čokolády nalámeme do smotany a rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Polevu len nalejeme na na vrch torty a dáme vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)