Cuketa je vynikajúca zelenina – lahodná, šťavnatá a obsahuje minimum kalórií. Veľmi rada ju pripravujem na rôzne spôsoby, no najradšej mám možno trochu netradičnú, no o to chutnejšiu kombináciu cukety a chrumkavých orechov. Je to ľahké, osviežujúce a veľmi chutné jedlo. Vynikajúce je napríklad ako príloha k dobrému mäsku.
Potrebujeme:
2-3 mladé cukety
½ šálky vlašských orechov
½ zväzku petržlenovej vňate
2-3 strúčiky cesnkau
1 lyžicu olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Cuketu umyjeme – môžeme alebo nemusíme ošúpať a nakrájame na väčšie kocky (podobne, ako keď krájame zemiaky). Osolíme a necháme odpočívať.Potom odstránime prebytočnú tekutinu a orestujeme na rastlinnom oleji domäkka.
Orechy preložíme do plastového vrecka a rozdrvíme kuchynským valčekom. Cesnak nasekáme nadrobno. V miske zmiešame petržlenovú vňať s orechmi, cesnakom a olivovým olejom. Pridáme restovanú cuketu a všetko dobre premiešame. Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk