Rýchla večera, výdatné raňajky alebo jednoduchý obed. Prinášame vám skvelý tip na prípravu chutného pokrmu, ktorý navyše skvele vyzerá. Jeho základom sú tri obľúbené ingrediencie –lístkové cesto, syr a slanina v skutočne originálnom prevedení. Pustime sa do prípravy tento skvelej pochúťky!
Potrebujeme na 8 porcií:
4 plátky slaniny
225 g lístkového cesta
5 vajec
Hrnček nastrúhaného syra
Soľ – podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čierne mleté korenie – podľa chuti
Rascu
Olivový olej na potretie
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov a pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Plátky slaniny pozdĺžne rozkrojíme a orestujeme na panvici. Potom slaninu vyberieme a v tej istej panvici si z vajec pripravíme praženicu, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Jednotlivé trojuholníky prenesieme na papier na pečenie a uložíme do tvaru venčeka. Na každý kúsok cesta uložíme jeden plátok orestovanej slaninky.
Do stredu venčeka nasypeme 1/3 nastrúhaného syra. Na syr pomocou lyžičky opatrne nanesieme pripravenú praženicu a posypeme zvyšným syrom.
Jednotlivé „cípy“ zložíme smerom ku stredu venčeka.
Povrch venčeka potrieme olivovým olejom , posypeme rascou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 20 minút, alebo pokiaľ nie je povrch zlatistý.
Venček necháme vychladnúť, nakrájame na 8 dielov a môžeme ihneď servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cakescottage