Výborný recept od autorky Anny Kocianovej na domáci marinovaný bôčik. Najlepšie chutí dobre odležaný, s domácim chlebíkom. U nás je to vyhlásená pochúťka na každej oslave.
Potrebujeme:
1000-1200 g bravčového boku (najlepšie bez kosti)
10 guličiek farebného korenia
3 bobkové listy
2 lyžičky soli
7-10 guľôčok nového korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5-10 strúčikov cesnaku (záleží, ako voňavý chceme mať vývar)
Na obalenie:
1/2 sáčku (15 g) korenie gril Mexiko (možno nahradiť sladkou paprikou zmiešanú so soľou)
1 lyžica práškového cesnaku
1 lyžica zmesi rasce, koriandra a horčičného semienka – (ak nemáme, postačí lyžička drvenej rasce)
väčší kus alobalu alebo potravinovej fólie
Potrebujeme:
Dobre umytý bok aj s kožou vložíme do hrnca, pridáme cesnak, korenie, zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 45 minút).
Necháme mierne vychladnúť. V mise zmiešame sypké korenie, bok v ňom obalíme, zabalíme do alobalu a dáme najmenej na 2 dni do spodnej časti chladničky uležať.
Potom krájame na plátky – tenké na obložený tanier, silné medzi chleba na desiatu, môžeme posypať rôznym korením, alebo len ľahko poprášiť sladkú, či pálivou paprikou. Bôčik chutí výborne s domácim chlebíkom a kyslou uhorkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)