Tento recept mi poradila moja suseda a dobrá kamarátka Lívia, ona ho vyčítala z časopisu a potom mi ho posunula. Neverila by som, aké chutné a rýchle môže byť domáce maslo – potrebujete len šľahač, smotanu na šľahanie a 15 minút času.
Potrebujeme:
400 ml smotana na šľahanie
Voliteľné – štipka soli
Postup:
Dve 30-33% smotany na šľahanie šľaháme. Najskôr ušľaháme tuhú šľahačku. Postupne sa nám začne šľahačka hrudkovatieť – začína sa oddeľovať maslo a cmar. Celý proces trvá cca 10-12 minút.
Pripravíme si hrniec, ktorý vystelieme utierkou a nalejeme do nej zmes (maslo a cmar). Cmar čo najpoctivejšie vytlačíme a maslo vytvarujeme do tvaru bochníčka. Vložíme do chladničky. Nezabudnite využiť aj cmar, je vynikajúci na pitie ale aj do kysnutého cesta. Maslo chutí naozaj výborne, vždy keď je v obchode šľahačka v akcií, robím toto maslo aj pre moju švagrinú, je veľmi chutné a dobre sa rozotiera.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Michaela T.