Milovníci kapusty si pri tomto recepte určite prídu na svoje. Chutná a neobvyklá kombinácia ktorá poteší vaše chuťové poháriky. Jednoduché a veľmi chutné jedlo v tejto dokonalej kombinácii.
Potrebujeme:
1 hlávka kapusty
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
100 g varenej ryže al-dente (polotvrdej)
2 stredne veľké paradajky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
soľ a čierne korenie podľa chuti
olej
Postup:
1. Z kapusty odstráňte hlúb a dajte do hrnca s vriacou vodou, aby sa listy ľahko oddelili.
2. Mleté mäso zmiešajte s prevarenou ryžou, soľou a mletým čiernym korením.
3. Na papier na pečenie rozložte 4 väčšie listy kapusty tak, aby vytvorili jeden celok. Rovnomerne navrstvite 1/2 plnky.
4. Boky listov preložte a začnite opatrne rolovať. Pomôžte si papierom na pečenie (môžete použiť aj silikónovú podložku).
5. Cibuľu si nakrájajte na prúžky a rovnomerne rozložte na dno plechu.
6. Na cibuľu položte prvú roládu.
7. Postup opakujte a pripravte druhú rolku.
8. Medzi rolky poukladáme nakrájané paradajky.
9. Plech prikryte alobalom a pečte vo vyhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 – 30 minút.
10. Upečená rolka je šťavnatá a voňavá. Chutí výborne teplá, ale aj na studeno. Podávajte s kyslou smotanou, ktorú môžete zmiešať s rôznymi bylinkami. Dobrú chuť.
zdroj: retete-usoare.eu