Výborný a veľmi šťavnatý jablkový perník s džemom a čokoládovou polevou. Najlepší jesenný koláčik.
Potrebujeme:
300 g polohrubej múky
200 g kr. cukru
3 lyžice kakaového prášku
100 ml oleja
100 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
3 nastrúhané jablká
2 balíky kypriaceho prášku do perníka
lekvár z čiernych ríbezlí
čokoláda na polevu
Postup:
Múku, cukor, kakaový prášok, olej, mlieko, vajcia premiešam v miske. Jablká nastrúham a pridám do masy, nakoniec primiešam aj kypriaci prášok.
Dobre premiešanú zmes vylejem na maslom vymazaný a vysypaný plech.
Pečiem na 180 stupňoch asi 30 minút. Kým sa perník pečie, roztopím si čokoládu, ktorú použijem ako polevu.
Keď je perník hotový nechám ho vychladnúť, pomažem ho dobrou dávkou lekváru a polejem čokoládovou polevou.
Počkám kým poleva stuhne a servírujem.