Výborný recept na dochrumkava zapečené kuracie stehná, alebo aj celé kuriatko.
Tajomstvo chuti je ukryté v tej úžasnej marináde.
Potrebujeme:
1,5 kg Kuracie stehná dolné
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
1-2 strúčiky cesnaku
Na marinádu:
3 lyžice kefíru alebo kyslej smotany
1 lyžica medu
1 lyžica rajčinovej omáčky (môže byť aj pretlak)
2 lyžičky horčice
1-2 lyžie oleja
1 lyžička majoránk
1 lyžička mletej rasce
Korenie mleté čierne aj biele
Postup:
Kuracie stehienka umyjeme, osušíme a osolíme.
Dáme do misy, zmiešame so strúhaným alebo pretlačeným cesnakom.
Pridáme aj marinádu.
Marinádu sme si zmiešali v samostanej nádobe.
Necháme marinovať minimálne 1 hodinu – ideálne ale cez noc.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 195 stupňov prvých 40 minút.
Potom znížime teplotu na 180 stupňov.
Necháme dopiecť asi 25 minút.
Ak chcete, posledné 2:3 minúty môžete dopiecť na funkcií grill.
Podlievame vodou alebo vývarom podľa potreby.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Prajeme vám dobrú chuť! :-)