Čo spraví táto marináda s kuracím mäsom je jedným slovom fantázia: Neprekonateľná zmes na pečenie aj minútkovú úpravu- mäsko sa roztápa v ústach!

Toto jedlo je fantastické pre každého, kto chce zdravšiu verziu klasických rezňov, ktoré budú zároveň šťavnaté, rýchlo pripravené a veľmi, veľmi chutné. Tajomstvo je v marináde, ktorá nielen skvele ochutí, ale spôsobí, že mäsko sa bude doslova rozpadať na jazyku. 
[mashshare]

Toto jedlo je fantastické pre každého, kto chce zdravšiu verziu klasických rezňov, ktoré budú zároveň šťavnaté, rýchlo pripravené a veľmi, veľmi chutné. Tajomstvo je v marináde, ktorá nielen skvele ochutí, ale spôsobí, že mäsko sa bude doslova rozpadať na jazyku.

Potrebujeme:

Kuracie rezne 4 ks

Med 40 g

Horčica 30 g

Cesnak 3-4 zuby

Kyslá smotana 50 g (môže byť aj majonéza)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Slnečnicový olej 30 ml

Postup:

Ak chcete pripraviť marinádu, stačí zmiešať horčicu, slnečnicový olej, cesnak, tekutý med a kyslú smotanu. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.

kuracie kotlety

Opláchnite kuracie kúsky, osušte ho papierovou utierkou a nakrájajte na tenké pásiky.

kuracie kotlety

Mäso zmiešajte s marinádou a nechajte 1-2 hodiny marinovať, ideálne necháme marinovať celú noc.

kuracie kotlety

Nakladané mäso vložte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie, zalejte zvyšnou marinádou a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov na 40 minút.

kuracie kotletykuracie kotlety

Šťavnaté kuracie kúsky sú pripravené,  Odporúčame vám ich podávať spolu s obľúbenou omáčkou a zeleninovým šalátom . Takáto zdravá a chutná pochúťka osloví úplne každého. Ak nechcete piecť, mäsko môžete pokojne aj opekať na panvici, alebo grilovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes