Tak chutné paradajky môžem jesť pokojne aj každý deň. Veľmi chutné a rýchle, stačí len nakrájať, zaliať cesnakovou marinádou a na druhý deň ochutnávate!
Potrebujeme:
2 kg paradajok
100 g kr. cukru
60 ml octu
60 ml oleja
2 lyžice soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 papriky
2-3 strúčiky cesnaku
60 g petržlenovej vňate nasekanej najemno
Postup:
Očistitíme si papriky, zbavíme ich semienok, nasekáme petržlen, nasekáme najemno cesnak a paradajky nakrájame na mesiačiky.
Prísady na marinádu – soľ, cesnak, cukor, ocot, rastlinný olej. Všetko rozmixuje najemno.
Marinádu zmiešajte s paradajkami a paprikami. Nádobu v ktorej zelenina zakryte, niekoľkokrát pretrpte a odložte do chladničky otočenú hore dnom. Nechajte takto marinovať 1 deň – z času na čas môžete pretrepať, ale nie je to nutné!