Úžasný recept na vynikajúcu roládu s vôňou kávy a kvapkou Amaretta. Autorkou tejto maškrty je pani Danula Vašíčková, jej recepty sú potešením nielen pre oko, ale aj pre chuťové poháriky.
Potrebujeme:
cesto:
6 vajec
štipka soli
6 lyžíc práškového cukru
3 vrchovaté lyžice polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vrchovaté lyžice Solamylu
1/2 prášku do pečiva
mimo to 1 balíček dlhých piškót (12 kúskov)
šálka vychladnuté silnej kávy
1 veľký štamperlík Amaretto
1 instantné šľahačka
150 ml vychladeného mlieka
holandské kakao na posypanie
Krém:
750 g Mascarponne
3 lyžice práškového cukru
1/2 balíčka želatínového stužovača za studena (Dr.Oetker)
Postup:
Najskôr si pripravíme korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom za stáleho šľahania pridáme práškový cukor a po jednom aj žĺtky. Potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. Natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 10 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).
Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.
Krém: Iba vyšľaháme Mascarpone s cukrom a za stáleho šľahania vsypeme pozvoľna stužovač.
Autorka receptu: Danula Vašíčková – facebook