Skvelý trojfarebný dezert plný ovocia a lahodného krému z detskej krupice. Táto dobrota vám určite zachutí!
Potrebujeme:
250 g masla alebo margarínu
1 l mlieka
1 šálku práškového cukru
3 žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku detskej krupice (200 g)
1 plechovku zaváraných broskýň (900g)
2 lyžice želatíny (20g)
Detské piškóty
1 lyžicu kaka
Na ozdobu:
Kivi alebo iné ovocie
Postup:
Z mlieka a krupice uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a do zmesi postupne pridávame žĺtky. Vymiešame hladký krém.
Do krému postupne vmiešame vychladnutú krupicovú kašu (po lyžiciach). Zmes nakoniec rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.
Broskyne scedíme zo šťavy a do šťavy dáme napučať želatínu.
Tortovú formu s priemerom 23 cm vyložíme detskými piškótami (môžeme pokvapkať trochou šťavy z broskýň). Na piškóty navrstvíme najskôr tmavú krupicovú zmes a potom svetlú krupicovú zmes. Formu vložíme do chladničky stuhnúť.
Napučanú želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni – nevaríme. Broskyne nakrájame na menšie kúsky, rozmixujeme a postupne k nim primiešame želatínovú zmes.
Želatínovo-ovocnú zmes navrstvíme na vrch torty. Opäť vložíme do chladničky (na 30-40 minút). Ozdobíme ovocím podľa chuti a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ramazapeko