Pinzetu ani neberte do rúk, toto funguje perfektne: 100 rokov starý trik, ako bezbolestne vybrať zapichnutú triesku za pár sekúnd!

Tento trik má skutočne viac, ako 100 rokov a sami sme si overili jeho platnosť. Funguje totižto rovnako skvele aj dnes a môže vám pomôcť s bolestivým problémom – trieskou zapichnutou v ruke. Keď sa nabudúce budete potýkať s týmto problémom, šikovný trik z minulého storočia vám uľahčí život!

Triesku vyberiete za pár sekúnd – bez pinzety, bez bolesti

Stačí, ak si nachystáte fľaštičku so širším hrdlom (my sme použili malú fľaštičku od džúsu). Fľašku naplníme horúcou vodou, nie však celkom po okraj ale asi 1-1,5 cm pod okraj. Teraz hrdlo pritlačíme na miesto s trieskou a za pár sekúnd máme po probléme. Para v kombinácii s tlakom uvoľní kožu a triesku vytlačí z vašej pokožky – aj keď je hlboko!

Ďalšie staré triky, ktoré sa oplatí poznať aj dnes:

Ak vám rezané kvety povädli, môžete ch oživiť. Stačí, ak ich stonky vložíte do horúcej vody a necháte ich v nej, kým voda nevychladne. Potom konce jednoducho odcvaknite a preložte do vázy s vodou. Kvety budú ako nové.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak chcete, aby vám rezaný kvet dlhšie vydržal – napríklad, ak ho prevážate autom, stačí, ako ho zapichnete do zemiaku. Škroby a tekutina spôsobia, že kvet nepovädne a bude krásny, ako čerstvo odtrhnutý aj po dlhšom čase.

Chcete mäkký chlieb perfektne nakrájať na tenké plátky? Vezmite nôž a ponorte ho horúcej vody a chvíľku počkajte. Keď sa čepeľ zahreje, hneď krájajte – pôjde to úplne jednoducho -doslova ako krájanie masla. Chlebík tak nakrájate aj na skutočne tenké plátky.

Dokonale uvarené zemiaky budete mať vtedy, keď do vody pridáte trochu soli aj trochu vody. Potom vodu zlejeme, no hrniec so zemiakmi vrátime späť na malý plameň a sem-tam potrasieme. Takto necháme na plameni, kým sa zemiaky nevysušia – budú chutnejšie.

Ak nechcete, aby vajíčku počas varenia praskla škrupinka, jednoducho nalejte do vody, v ktorej ho varíte aj lyžicu octu. Žiadne praskliny nehrozia.

Ak chcete vedieť, či máte skutočne dobré a kvalitné maslo použite tento trik. Kúsok masla natrite an papier a zapáľte. Všímajte si dym – ak vonia príjemne, ide o pravé maslo, ak je zápach naopak nepríjemný, ide o margarín (rastlinné tuky totižto pri spaľovaní nepríjemne zapáchajú).

Ak potrebujete zapáliť zápalku vo veternom počasí, použite túto metódu a vždy sa to podarí. Narežte drievko smerom k hlavičke a až teraz zapáľte. Obrázok presne ukazuje, ako to má vyzerať.

Témy:


Pridajte svoj komentár