plny-hrniec_transparent_negativ.png

100 ročný recept na venčeky z odpaľovaného cesta: Chutia ako od starej mamy!

Túžite po dokonalých plnených venčekoch ako od starej mamy?

Pripravte si ich teraz sami podľa tohto originálneho 100 ročného receptu. 

Vynikajúca chuť, ktorá vás vráti do detstva!

 

 

Ak budete postupovať podľa týchto krokov z youtube kanála Einfache Rezepte, venčeky sa vám určite podaria!

Potrebujeme:

Na cesto:

350 ml vody

150 g masla

150 g hladkej múky

1/2 ČL soli

4 vajcia

Na krém:

500 ml mlieka

80 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu

100 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkového extraktu

3 žĺtky

250 g šľahačkovej smotany

12 g stužovača šľahačky

práškový cukor

Postup:

Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme maslo a soľ.

 

 

Zohrejeme na sporáku tak, aby sa maslo rozpustilo a dobre premiešame. 

Za stáleho miešania na slabom ohreve postupne zapracujeme múku.

Keď sa cesto lepí na dno, je hotové. 

Preložíme ho do čistej misky a necháme vychladnúť. 

Potom začneme cesto mixovať mixérom.

Po jednom zapracujeme vajíčka. 

 

 

Takto pripravené cesto si preložíme do zdobiaceho vrecka so špičkou.

Pomocou neho na plech pokrytý papierom na pečenie formujeme rovnako veľké venčeky.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Najskôr pečieme venčeky pri teplote 250 °C po dobu 12 minút.

Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte 10 minút. 

Kým sa nám pečú venčeky, pripravíme si krém.

V miske si vymiešame pudingový prášok (alebo kukuričný škrob) s menšou časťou mlieka. 

Do hrnca si nalejeme zvyšok mlieka, pridáme vyšľahané žĺtky, cukor, vanilkový extrakt.

Všetko spolu vymiešame.

 

 

Vyšľaháme metličkou, dáme na sporák, primiešame pudingovú zmes.

Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Krém preložíme do čistej misky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 

 

 

Upečené venčeky vyberieme z rúry, prekrojíme na polovicu a necháme na plechu vychladnúť. 

Šľahačkovú smotanu zmiešame so stužovačom a vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Krém vyšľaháme spolu so šľahačkou.

Naplníme ním zdobiace vrecko a naplníme venčeky. 

Vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes