plny-hrniec_transparent_negativ.png

100 ročný recept na jemnú lahôdku, ktorú pripravíte z pár ingrediencií: Oblížete si všetky prsty!

Pripravte si doma fantasticky jemné nutellové pečené rolky.

Ak máte doma pár uvedených ingrediencií, určite neváhajte a upečte si túto delikatesu.

 

 

Výnimočný recept na jemné čokoládové rolky z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ.

Potrebujeme:

2,5 pohára vody (500 ml)

1 ČL soli (8 g)

1 ČL kryštálového cukru (8 g)

1 ČL sušeného droždia (4 g)

6 šálok hladkej múky (720 g)

Na náplň voliteľné:

V recepte je použitých 400 g nutelly, ale môžete zvoliť akúkoľvek inú náplň podľa chuti

Na potretie:

100 g masla

1 pohár rastlinného oleja (200 ml)

Na povrch:

1 žĺtok

Postup:

Do misky nalejeme vodu.

Pridáme cukor, droždie, soľ a zamiešame.

 

 

Ďalej pridáme múku a premiešame.

Potom vymiesime vláčne cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

 

 

Cesto preložíme na pomúčený stôl a rukami vymiesime.

Rozdelíme ho na 15 rovnakých častí.

 

 

Nakrájané časti cesta zrolujeme do guličky.

Do sklenenej zapekacej formy nalejeme roztopené maslo a olej.

 

 

Z guľky z cesta vyformujeme malú placku, prstom spravíme na povrchu 5 priehlbín a vložíme do oleja vo forme (viď video).

Formu prekryjeme fóliou a necháme 20 minút pôsobiť.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme cesto na stôl a roztiahneme rukami do tvaru väčšieho obdĺžnika.

Pomocou cukrárskeho vrecka na kraj nanesieme nutellu a zrolujeme do tenkej rolky.

 

 

Koláče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prstami zarovnáme okraje.

Vrch potrieme žĺtkom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 200°C.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes