100-ročný recept, ktorý ma naučila moja svokra: Najjednoduchšie a najrýchlejšie pečivo!

Pripravte si lahodné nadýchané maslové pečivo podľa nášho nenáročného receptu.

Keď ho doma pripravím, tak mi mizne prakticky pred očami.

 

 

Vynikajúci recepte z youtube kanála Piekarnia Lesi na jemné voňavé pečivo.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 vajce

150 ml mlieka

3 PL kryštálového cukru

1 ČL sušeného droždia

300 g hladkej múky

1/2 ČL soli

2 PL masla

Postup:

V miske metličkou rozšľaháme vajce.

Potom pridáme mlieko.

Vyšľaháme.

 

 

Ďalej do zmesi pridáme droždie, cukor.

Metličkou vymiešame.

Preosejeme múku, pridáme soľ, špachtľou dobre premiešame.

Rukami vymiesime cesto.

 

 

Misku s cestom prekryjeme utierkou a necháme odstáť 20 minút na teplom mieste.

Cesto vyložíme na pomúčený stôl.

Prstami roztiahneme, do stredu vložíme zmäknuté maslo.

Rukami vymiesime.

 

 

Cesto vymiesime do hladka, potom ho zaokrúhlime, prekryjeme.

Necháme 20 minút odstáť.

Po uplynutí doby cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole.

Potrieme zmäknutým maslom.

 

 

Maslo rukou rozotrieme po celej ploche, cesto preložíme cez seba na tretiny.

Rozvaľkáme.

Opäť potrieme maslom, cesto zrolujeme do úzkej rolky.

Na koncoch zahneme a nakrájame na 16 častí.

 

 

Sklenené zapekacie misy vymastíme maslom a do každej vložíme polovicu cesta.

Formy prekryjeme utierkou.

Necháme 60 minút odstáť.

 

 

Vrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom.

Sklené formy preložíme do formy na pečenie, vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 170°C.

 

 

Po upečení necháme lahodné maslové pečivo vychladnúť.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels