Margot, Ľadové kaštany, Mila: 10 receptov na vianočné recepty, ktoré chutia ako obľúbené tyčinky z obchodu!

Vianočné pečivo bez pečenia s chuťou obľúbených tyčiniek z obchodu. Prinášame vám zbierku najlepších receptov.

Margot guličky

Potrebujeme:

60 g masla

50 ml vody

100 g sušeného mlieka

50 g krupicového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g strúhaného kokosu + kokos na obalenie

Lieskové oriešky

2 ks Margot tyčinky (1 ks=100 g )

Postup:

V hrnci zmiešame vodu, maslo a cukor, preložíme na plameň a necháme rozpustiť. Margot tyčinky rozdrobíme a pridáme do tejto zmesi spolu so sušeným mliekom a kokosom. Necháme na plameni a miešame, kým sa všetky prísady nespoja.

Zložíme z plameňa a zmes necháme vychladnúť. Z takto pripraveného cesta tvoríme guľôčky, do ktorých stredu zabalíme vlašský orech. Nakoniec obalíme v kokose a môžeme uložiť do papierových košíčkov.

Margot lepené kolieska

Potrebujeme:

Cesto:

300 g hladkej múky

200 g masla

100 g práškového cukru

1 väčšie vajce

štipka citrónovej kôry

1 lyžica kakaa (prípadne aj menej, alebo nemusíte kakao vôbec, ale kolieska budú biele)

Plnka:

150 g čokolády Margot (nastrúhanej)

200 g masla

1 lyžica práškového cukru

3 lyžice rumu

Zdobenie:

čokoládová poleva + do obyčajnej polevy dávam aj nastrúhanú margotku (nie celú, stačí len trochu pre vôňu)

Oriešky, alebo iné prísady podľa chuti

Postup:

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odpočinúť (pokojne do druhého dňa).

Potom vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme kolieska. Pečieme na 160 ° C cca 10 min (každá rúra je iná).

Plnka: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rum a nastrúhanú margotka.

Vychladnuté kolieska zlepíme po dvoch náplňou, namočíme do polevy – buď celé, alebo len polovičku, prípadne len pofŕkame.

Margot krém

Potrebujeme:

375 ml mlieka

1,5 lyžice hl. múky

2 bal. vanilkového cukru

60 g cukru krupica

1,5 lyžice Gustina

375 g masla (verzia na torty)

300 g mascarpone (verzia do pohárov)

50 g nastrúhanej Margot čokolády

50 g nastrúhanej čokolády na varenie, alebo mliečnej čokolády

Postup:

Časť mlieka dáme variť a v druhej rozmiešame škrob a múku. Keď mlieko zovrie, vlejeme druhú časť mlieka a uvaríme puding, necháme vychladnúť (sem-tam premiešame). Po vychladnutí vmiešame našľahané maslo, alebo mascarpone a nastrúhame čokoládu aj tyčinku Margot.

Podávame  vychladené do studených pohárov aj do tort a zákuskov.

Luxusné košíčky ľadové kaštany

Potrebujeme:

6 tyčiniek Ľadové Kaštany

120 g masla

Plnka:

100 g mletých orechov

70 g cukor práškový

60 g masla

50 ml rumu

1 vanilkový cukor

Na ozdobu – mandľové lupienky, biela poleva …

Postup:

Čokoládové tyčinky rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Polovicu čokolády nalejeme do papierových košíčkov a necháme stuhnúť.
Mleté orechy, práškový cukor, maslo, rum, vanilkový cukor a mlieko dáme do mikrovnky, kým sa všetko spojí. Potom náplň vymiešame do studena. Rozdelíme ju do košíčka a povrch prelejeme druhou polovicou rozpustených čokoládových tyčiniek. Ozdobíme napríklad mandľovými lupienkami. necháme stuhnúť, je to výborné!

Krém z ľadových kaštanov

Potrebujeme:

tri  šľahačkové smotany (250g, 33%)

tri kusy tyčinky ľadových gaštanov (prípadne dve biele čokolády)

Postup:

Tento krem si môžete pripraviť aj s bielou čokoládou alebo inými obľúbenými tyčinkami. Na tri smotany potrebujete 2 biele čokolády. Smotany si dáme do hrnca a dáme variť na plameň. Už  počas zohrievania pridáme nalámané ľadové gaštany (alebo čokoládu) a necháme prevariť, za stáleho miešania. Potom hmotu necháme do druhého dňa v chladničke – minimálne odporúčam 12 hodín. Na druhý deň vyšľaháme dotuha. Používame do tort, veterníkov, zákuskov a podobne. Krém je naozaj výborný.

Roláda z ľadových kaštanov

Potrebujeme:

Cesto:

6 vajec

6 lyžíc kakaa

6 lyžíc cukru krupica

štipka soli

1 bal. šľahačky 33%

1 stužovač do šľahačky

1 tyčinka Ledové gaštany

Postup:

Ľadové gaštany nalámeme do šľahačky. Preložíme na plameň, rozpustíme a necháme prejsť varom. Dáme vychladiť do chladničky – minimálne na 3 hodiny, ideálne na celú noc.

Bielky ušľaháme so štipkou soli do pevného snehu.

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, stierkou vmiešame preosiate kakao a nakoniec opatrne aj sneh.

Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 200 ° C. pečieme asi 10 minút – treba sledovať.

Papier s upečeným plátom zložíme z plechu, obrátime na čistý papier a vrchný papier potom opatrne odstránime. Plát stočíme do rolády a necháme vychladnúť.

Do vychladenej šľahačky s gaštanmi pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme.

Plát rozvinieme, potrieme ušľahanú šľahačkou a stočíme do rolády.

Roládu poprášime cukrom a môžeme pokvapkať rozpustenou čokoládou!

Mila guľka

Potrebujeme:

3 Mila rezy

125 g masla

80 g práškového cukru

3 lyžice rumu

3 lyžice mletých orieškov

strúhaný kokos na obalenie

Postup:

Mila rezy nastrúhame najemno, nasypeme do misky, pridáme maslo, cukor, oriešky a rum. Dôkladne premiešame, spracujeme a necháme stuhnúť v chladničke.

Zo stuhnutej hmoty odoberieme malý kúsok a urobíme guľôčku, ktorú obalíme v kokose. Takto postupujeme až do minutia celého cesta.

Podávame ideálne vychladnené, ale u nás sa jedia hneď, ako ich obalím v kokose (niekedy nestihneme ani to) :-).

Šuhajdy ako kinder

Potrebujeme:

200 g čokoláda horká

200 g čokoláda mliečna

100 g tuk stužený (Cera) – alebo maslo

50 g maslo

Plnka:

salko 250 g (alebo tuk) maslo

Postup:

Najprv si pripravíme plnku. Do hrnca vylejeme salko a na kocky nakarájané maslo. Rozpustíme v mikrovlnke. Necháme vychladnúť za občasného premiešania.

Čokoládu pripravíme štandardne. Nalámeme a spolu s tukom roztopíme vo vodnom kúpeli . Ponalievame do pripravených košíčkov prvú vrstvu – čokoládovú. Plnka bude chladnutím hustnúť preto sa nezľaknite že je to riedke po zahriatí v mikrovlne (môžete aj klasicky povariť na plameni – cca 8 minút). Do každého košíčka dáme po lyžičke plnky. A na záver dolejeme košíčky čokoládou.

Domáca tyčinka Bounty

Potrebujeme:

3 šálky strúhaného kokosu

1 šálku sladeného kondenzovaného mlieka

2 bal. mliečnej čokolády

Postup:

V miske zmiešame kokos s kondenzovaným mliekom. Zmes dôkladne vymiešame a necháme chvíľu odstáť.

Z hmoty postupne tvarujeme malé obdĺžniky (jednotlivé tyčinky), ktoré ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Keď spotrebujeme celú hmotu, plech s tyčinkami vložíme na 20 minút do mrazničky.

Kým sa tyčinky chladia, rozpustíme vo vodnom kúpeli mliečnu čokoládu.

Po uplynutí 20 minút vyberieme plech z mrazničky a jednotlivé tyčinky obaľujeme v rozpustenej čokoláde.

Hotové tyčinky dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky a môžeme servírovať.

Domáce Rafaello

Najjednoduchší recept na domáce Rafaello

Potrebujeme:

½ plechovky salka

250 g strúhaného kokosu

½ lyžičky vanilkového extraktu

Mandle

Postup:

Približne hrsť kokosu si odložíme bokom na obaľovanie guliek. Zvyšný kokos zmiešame so salkom a vanilkovým extraktom. Vyformujeme hmotu, ktorú odložíme na cca 15 minút do chladničky.

Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme ich v nej 5 minút. Potom mandle olúpeme.Hmotu vyberieme z chladničky a formujeme jednotlivé guľôčky s mandľou vo vnútri (je dobré, ak si predtým navlhčíme ruky, guľôčky budú lepšie držať).

Guľôčky obalíme v zvyšnom kokose. Potom ich vložíme do chladničky minimálne na pol hodinu.

Servírujeme v papierových košíkoch.