plny-hrniec_transparent_negativ.png

10 najjednoduchších krémov do tort, zákuskov a studených pohárov: Legendárne recepty, ktoré sa nikdy neomrzia!

1. Varený vanilkový krém

Potrebujeme:

4 lyžice hl. múky

2 vajcia

4 dl mlieka

14 dkg práškového cukru

20 dkg masla alebo margarínu

1 vanilkový lusk

Rozmiešajte celé vajcia s trochou mlieka a múkou.

Zvyšné mlieko dajte na plameň a keď zovrie, pridajte vaječnú zmes a vanilku.

Uvarte hustý puding, zakryte celofánom a nechajte úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľahajte maslo alebo margarín s práškovým cukrom a všľahajte ho do už studeného krému.

2. Čokoládový maslový krém

Potrebujeme:

15 dkg horkej čokolády

25 dkg masla

20 dkg práškového cukru

Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom.

Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou a potom ju premiešame s maslovým krémom.

3. Varený čokoládový krém

Potrebujeme:

50 dkg horkej čokolády

8 vajec

8 dkg nesladeného kakaového prášku

30 až 40 dkg kr. cukru

46 dkg masla

Vajíčka a cukor preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, kým sa cukor celkom nerozpustí.

Potom necháme vychladiť na izbovú teplotu. Potom vezmite čerstvé maslo z chladničky a nakrájajte na malé kocky.

Zmiešajte do vaječnej hmoty. Čokoláda sa rozpustí nad vodnou parou a potom sa k nej prisype  kakaový prášok.

Zmiešajte a postupne pridajte čokoládovú hmotu do zmesi vajec a masla. Dobre premiešajte. Pred naplnením dezertov ho krátko dajte do chladničky.

Môže byť tiež použitý na dekoráciu, pretože dobre drží po aplikácií v cukrárenskom vrecku.

4. Mascarpone krém

Potrebujeme:

200 g mascarpone

200 ml smotany na šľahanie

cukor podľa chuti

Možno najjednoduchší krém, ktorý zvládne aj začiatočník.

Vyšľahajte smotanu, potom pridajte hladké rozmiešané mascarpone a oslaďte podľa chuti.

5. Citrónový krém

Potrebujeme:

15 dkg práškového cukru

10 dkg masla

2 citrónovej šťavy

Zmiešajte cukor a citrónovú šťavu, pridajte maslo a vyšľahajte na nadýchaný krém.

6. Smotanový krém

Potrebujeme:

200 g masla

100 ml smotany na šľahanie

200 g práškového cukru

1 vanilkový lusk

Zahrejte na plameni smotanu s vanilkou, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili. Zložte z ohňa, nechajte úplne vychladnúť a potom vyšľahajte šľahačom. Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a pridajte šľahačku. Dobre premiešajte.

7. Varený krém z vlašských orechov

Potrebujeme:

3 lyžice kryštálového cukru

15 dkg mletých orechov

3 vajcia

2 dl bieleho vína

Vajcia by mali byť oddelené, budete potrebovať bielky a žĺtky. Vyšľahajte 3 vaječné žĺtky s cukrom nad parou a za stáleho miešania prilejte horúce biele víno. Keď zmes zhustne, zložíme z plameňa a tejto zmoty zľahka vmiešame sneh z bielok a vlašské orechy.

8. Kokosový krém

Potrebujeme:

25 dkg masla alebo margarínu

10 dkg strúhaného kokosu

3 lyžice kr. cukru

15-20 dkg práškového cukru

1,5 balenia vanilkového pudingového prášku

7 dl mlieka

Pudingový prášok zmiešajte s 2 dl mlieka a 3 lyžice kr. cukru. Zvyšné 5 dl mlieka priveďte do varu, pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.

Keď ho odstránite z tepla, pridajte kokos, nechajte vychladnúť, potom premiešajte, až kým nebude krém hladký. Vyšľahajte maslo alebo margarín s šľahačom, primiešajte cukor a všľahajte po lyžičkách do vychladnutého pudingu.

9. Mliečny krém

Potrebujeme:

250 g mliečnej čokolády

5 dl smotany na šľahanie

1 polievková lyžica želatíny v prášku

Čokoláda je rozdelená na kusy a rozpustená nad vodnou parou. Želatína sa zmieša s 1 dl vody a potom sa za stáleho miešania zahrievaním na plani rozpustí. Zmiešame s rozpustenou čokoládou, pokúste sa rozmiešať, aby v zmesi neboli hrudky. Do vyhladnutej čokoládovej hmoty primiešame trochu vyšľahanej šľahačky a keď je dobre premiešaná s čokoládou, opatrne vmiešame do zvyšnej vyšľahanej šľahačky.

10. Vanilkovo – tvarohový krém

Potrebujeme:

25 dkg tvarohu

0,5 l smotany na šľahanie

2,5 dl kyslej smotany

1 balenie vanilkového pudingu

1-2 sáčky vanilkového cukru

strúhaná citrónová kôra

Práškový cukor podľa chuti

Vyšľahajte smotanu na šľahanie s kyslou smotanu, cukrom a vmiešajte jemný tvaroh s cukrom a citrónovou kôrou. Vymiešame jednotnú zmes.

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes