plny-hrniec_transparent_negativ.png

10 najjednoduchších krémov do tort, zákuskov a studených pohárov: Legendárne recepty, ktoré sa nikdy neomrzia!

1. Varený vanilkový krém

Potrebujeme:

  1. 4 lyžice hl. múky
  2. 2 vajcia
  3. 4 dl mlieka
  4. 14 dkg práškového cukru
  5. 20 dkg masla alebo margarínu
  6. 1 vanilkový lusk

Rozmiešajte celé vajcia s trochou mlieka a múkou. Zvyšné mlieko dajte na plameň a keď zovrie, pridajte vaječnú zmes a vanilku. Uvarte hustý puding, zakryte celofánom a nechajte úplne vychladnúť.  Medzitým vyšľahajte maslo alebo margarín s práškovým cukrom a všľahajte ho do už studeného krému.

2. Čokoládový maslový krém

Potrebujeme:

  1. 15 dkg horkej čokolády
  2. 25 dkg masla
  3. 20 dkg práškového cukru

Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom. Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou a potom ju premiešame s maslovým krémom.

3. Varený čokoládový krém

Potrebujeme:

  1. 50 dkg horkej čokolády
  2. 8 vajec
  3. 8 dkg nesladeného kakaového prášku
  4. 30 až 40 dkg kr. cukru
  5. 46 dkg masla

Vajíčka a cukor preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, kým sa cukor celkom nerozpustí. Potom necháme vychladiť na izbovú teplotu. Potom vezmite čerstvé maslo z chladničky a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte do vaječnej hmoty. Čokoláda sa rozpustí nad vodnou parou a potom sa k nej prisype  kakaový prášok. Zmiešajte a postupne pridajte čokoládovú hmotu do zmesi vajec a masla. Dobre premiešajte. Pred naplnením dezertov ho krátko dajte do chladničky. Môže byť tiež použitý na dekoráciu, pretože dobre drží po aplikácií v cukrárenskom vrecku.

4. Mascarpone krém

Potrebujeme:

  1. 200 g mascarpone
  2. 200 ml smotany na šľahanie
  3. cukor podľa chuti

Možno najjednoduchší krém, ktorý zvládne aj začiatočník. Vyšľahajte smotanu, potom pridajte hladké rozmiešané mascarpone a oslaďte podľa chuti.

5. Citrónový krém

Potrebujeme:

  1. 15 dkg práškového cukru
  2. 10 dkg masla
  3. 2 citrónovej šťavy

Zmiešajte cukor a citrónovú šťavu, pridajte maslo a vyšľahajte na nadýchaný krém.

6. Smotanový krém

Potrebujeme:

  1. 200 g masla
  2. 100 ml smotany na šľahanie
  3. 200 g práškového cukru
  4. 1 vanilkový lusk

Zahrejte na plameni smotanu s vanilkou, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili. Zložte z ohňa, nechajte úplne vychladnúť a potom vyšľahajte šľahačom. Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a pridajte šľahačku. Dobre premiešajte.

7. Varený krém z vlašských orechov

Potrebujeme:

  1. 3 lyžice kryštálového cukru
  2. 15 dkg mletých orechov
  3. 3 vajcia
  4. 2 dl bieleho vína

Vajcia by mali byť oddelené, budete potrebovať bielky a žĺtky. Vyšľahajte 3 vaječné žĺtky s cukrom nad parou a za stáleho miešania prilejte horúce biele víno. Keď zmes zhustne, zložíme z plameňa a tejto zmoty zľahka vmiešame sneh z bielok a vlašské orechy.

8. Kokosový krém

Potrebujeme:

  1. 25 dkg masla alebo margarínu
  2. 10 dkg strúhaného kokosu
  3. 3 lyžice kr. cukru
  4. 15-20 dkg práškového cukru
  5. 1,5 balenia vanilkového pudingového prášku
  6. 7 dl mlieka

Pudingový prášok zmiešajte s 2 dl mlieka a 3 lyžice kr. cukru. Zvyšné 5 dl mlieka priveďte do varu, pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.

Keď ho odstránite z tepla, pridajte kokos, nechajte vychladnúť, potom premiešajte, až kým nebude krém hladký. Vyšľahajte maslo alebo margarín s šľahačom, primiešajte cukor a všľahajte po lyžičkách do vychladnutého pudingu.

9. Mliečny krém

Potrebujeme:

  1. 250 g mliečnej čokolády
  2. 5 dl smotany na šľahanie
  3. 1 polievková lyžica želatíny v prášku

Čokoláda je rozdelená na kusy a rozpustená nad vodnou parou. Želatína sa zmieša s 1 dl vody a potom sa za stáleho miešania zahrievaním na plani rozpustí. Zmiešame s rozpustenou čokoládou, pokúste sa rozmiešať, aby v zmesi neboli hrudky. Do vyhladnutej čokoládovej hmoty primiešame trochu vyšľahanej šľahačky a keď je dobre premiešaná s čokoládou, opatrne vmiešame do zvyšnej vyšľahanej šľahačky.

10. Vanilkovo – tvarohový krém

Potrebujeme:

  1. 25 dkg tvarohu
  2. 0,5 l smotany na šľahanie
  3. 2,5 dl kyslej smotany
  4. 1 balenie vanilkového pudingu
  5. 1-2 sáčky vanilkového cukru
  6. strúhaná citrónová kôra
  7. Práškový cukor podľa chuti

Vyšľahajte smotanu na šľahanie s kyslou smotanu, cukrom a vmiešajte jemný tvaroh s cukrom a citrónovou kôrou. Vymiešame jednotnú zmes.

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes