plny-hrniec_transparent_negativ.png

10-minútový zmiešaný makový koláčik s jablkami a čokoládou: Toto je najpopulárnejší dezert posledných dní!

Jablká, mak, smotana a čokoláda. Tento koláčik vám nezaberie ani 10 minút prípravy. Ide však o jeden z najlepších koláčikov, aké sme kedy ochutnali.

Jablká, mak, smotana a čokoláda. Tento koláčik vám nezaberie ani 10 minút prípravy. Ide však o jeden z najlepších koláčikov, aké sme kedy ochutnali.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

200 g kr. cukru

3 jablká

4 vajcia

2 lyžičky prášku do pečiva

Štipku soli

200 g mletého maku

500 ml kyslej smotany

3 lyžice oleja

1 bal. Vanilkového cukru

1 lyžičku mletej škorice

Na polevu:

200 g čokolády

2 lyžice oleja

Postup:

Jablká ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky a posypeme škoricou. V miske ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, kyslú smotanu. Nakoniec pridáme aj múku s práškom do pečiva, soľou, makom. Nakoniec pridáme aj kúsky jabĺk. Vymiešame jednotné cesto.

Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Uhladíme a pečieme vo vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme 25-30 stupňov. Hotový koláčik prelejme rozpustenou čokoládou zmeišanou s olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: femina

Najlepšie recepty na dnes