plny-hrniec_transparent_negativ.png

10-minútové šišky z kyslej smotany: Žiadne kysnutie a cesto jemné ako páperie!

Vynikajúci recept na šišky, ktré nekysnú.

 

 

Sú pripravené doslova za pár minút a chutia kompletne celej rodine.

Recept na tento dezert si strážim doslova, ako oko v hlave.

Potrebujeme:

1 vajíčko

2 dl kyslej smotany

 

 

3 lyžice práškového cukru

1/2 bal. prášku do pečiva

2 lyžice rumu (voliteľné)

25 dkg múky

Na vyprážanie:

 

 

0,5 litra oleja

Na posypanie:

škoricový práškový cukor / džem

Postup:

Vajcia sa zmiešajú s cukrom.

 

 

Potom pridáme smotanu, rum a nakoniec prášok do pečiva.

Ak by bolo cesto príliš mäkké, pokojne pridajte ešte trochu múky.

Cesto by sa nemalo lepiť na ruky.

 

 

Cesto rozvaľkáme na výšku 1/2 cm.

Vykrajujeme tvar šišiek.

Do stredu môžete urobiť dierku, alebo vyprážať v tvare menších guličiek či klasických väčších šišiek.

 

 

Vyprážme dozlatista v dostatočnom množstve oleja.

Nakoniec posypeme  škoricovým cukrom zmiešanom s práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes